Lenovo Yoga 530-14: první pohled na notebook s AMD Ryzen

20. 9. 2018 | 0

I letos přichází na náš trh zástupce konvertibilních tenkých notebooků Lenovo Yoga. Model Yoga 530-14 bude o zákazníky bojovat štíhlým tělem s otočnou obrazovkou, slušným zpracováním a příjemnými rozměry, díky kterým se na cestách nepronese.

Na test se ke mně poměrně netradičně dostal model s komponenty AMD. Ten byl v minulých letech takřka kompletně vytlačen Intelem, AMD na svých produktech ale hodně zapracovalo. Letos tak nastupuje s výrobky, které mohou směle konkurovat nadvládě Intelu. Pro nás, uživatele, to znamená větší výběr a výhledově snad i tlak na mírné snížení ceny (resp. zvýšení výkonu za stejnou cenu).

Notebook je na první pohled velice hezky zpracovaný. Konstrukce je plastová se skelnými vlákny, není ale „plast jako plast“ a Yoga 530-14 rozhodně nepůsobí lacině. Textura krytu klávesnice emituje hliník a vcelku dobře klame smysly.

Notebook je příjemně lehký, díky čemuž bude dobrým společníkem i na cestě. Na to jsme si u tenkých zástupců řady Yoga víceméně zvykli už dávno, stejně jako překlopnou obrazovku. Když už jsme u ní, panel působí jako malé zklamání. Má zvláštní kalibraci barev a stává se, že občas žlutě problikne.
Více již brzy v připravované recenzi!

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky