Lenovo IdeaPad 530s-15: první pohled

10. 8. 2018 | 0

Přinášíme první pohled na elegantní kovový notebook, který uspokojí nároky na multimediální využití a reprezentativní vzhled.
Lenovo IdeaPad 530s-15 zaujme na první pohled vzhledem a zpracování. Od minulé generace se téměř nic nezměnilo, což podle mě ničemu nevadí. Notebook je velmi elegantní, jeho čistý design jednoznačně vychází ze současného trendu. Nikde nic „nepřekáží“, velké jednolité plochy působí až „čistým“ dojmem. Zpracování je velmi slušné, a ačkoliv je testovaný model poměrně těžký kousek (jeho hmotnost je téměř 2 kg), působí bytelně. To neznamená, že zvládne náročné zacházení, při běžném používání z mého pohledu ale nevidím do budoucna problém.

Klávesnice má velmi nízkou výšku stisku a píše se na ní dobře. Mechanika je jemná a klávesy mají jasný doraz. Oproti dražším ThinkPadům jí snad chybí jen zaoblení na horní straně, které usnadňuje hmatovou orientaci. Přes to bude klávesnice pro mnoho potenciálních zájemců pravděpodobně velkým problémem, 15,6palcové notebooky bez numerické části klávesnice to mají na trhu poměrně těžké. Osobně je mám přitom daleko radši: klávesnice s touchpadem jsou vycentrovány do středu notebooku, takže se uživatel při práci nemusí hrbit na levém boku.

Obrazovka má full HD rozlišení (1920×1080 bodů) a využívá obrazovou technologii IPS. Díky tomu má velmi dobré pozorovací úhly a poměrně věrné podání zobrazovaných barev. Pakliže na notebooku hodláte pracovat s multimédii, nevidím v ní žádný problém. Na skutečně profesionální práci ale nejspíš stačit nebude. Panel má lesklou povrchovou úpravu, takže činí barvy pocitově živějšími než bývá zvykem u antireflexních obrazovek. Je však třeba počítat s tím, že za světla je obrazovka jedno velké zrcadlo.

Konektorová výbava je průměrná. Najdete zde vše potřebné, nic podstatného nechybí (ethernet z tenkých notebooků téměř vymizel). Velkým plusem je čtečka paměťových karet, která si poradí s paměťovými kartami standardní velikosti. Výkonem, zdá se, notebook dostačuje na vše potřebné, a to i v parném počasí posledních týdnů, kdy se projevuje účinnost chlazení nejlépe.

Více již brzy v chystané recenzi.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky