ThinkPad-Carbon-Yoga-3rd

Lenovo ThinkPad X1 Yoga 3. generace: První pohled

14. 7. 2018 | 0

V roce 2018 Lenovo představilo novou generaci mnoha zařízení. Dnes se podíváme na konvertibilní ThinkPad X1 Yoga třetí generace. Dostal jsem k dispozici nejzákladnější konfiguraci (128GB, 8GB RAM a i5-8250U) která je také finančně nejdostupnější.

Výbava

V útrobách zařízení tepe čtyřjádrový procesor osmé generace od Intelu (i5-8250U). Data jsou ukládány na rychlý 128GB SSD disk. Grafika je klasika opět od Intelu (UHD 620) a paměť RAM je 8GB (DDR4). O zobrazování obsahu se stará FullHD dotykový displej. Počítač nabízí 2x USB 3.1, 2x USB 3.1-C, HDMI, čtečku karet, 3,5mm audiojack a konektor pro připojení konektoru pro plnohodnotný Ethernet.

Nejlepší výbava obsahuje až procesory řady i7 pro, 1 TB SSD disk, 16GB RAM a displej s rozlišením až WQHD a jasem 500nitů. Článek (a budoucí recenze) bude ale zaměřen na základní konfiguraci.

 

Klávesnice a polohovadla

Samozřejmostí je podsvícená klávesnice. Ta nabízí v tomto případě také adaptabilní úrovně podsvícení. Klávesnice již několik let prodělávají pouze kosmetické změny, a proto se dá říct, že se ani zde nic zásadního nezměnilo. Šestiřadá klávesnice má primárně nastavené multimediální funkce místo kláves F1-F12. Nabízí ale klávesu FnLock, která přepne horní řadu kláves na kláves F1-F12.

Pod mezerníkem se nachází tradičně touchpad. Ten patří mezi špičku ve svém oboru. Jeho provedení je příjemné na dotek a sám o sobě je velmi přesný.

Mezi písmeny GHB najdeme pro ThinkPady klasický TrackPoint, ke kterému taky patří trojici tlačítek nad touchpadem. Jeho uživatelům není potřeba vysvětlovat a ostatním mohu jen doporučit vyzkoušet.

 

 

Displej

Displej nabízí 14″ FullHD dotykový displej s technologii IPS. Povrchová úprava je lesklá a dotyková vrstva podporuje více dotyků najednou a ovládání pomocí gest. Barevné podání je příjemné a rozsah jasu dostačující. Rámečky okolo displeje jsou průměrné. Nejsou to ty nejmenší rámečky, co jsem viděl, ale nejsou taky nijak nevkusné nebo obrovské.

Víko kryjící tento komponent je velmi pevné a vydrží i uchopení za roh. Povrchová úprava je příjemná na dotek a v kombinaci s matnou černou budí zařízení velmi luxusní a vkusný dojem.

 

 

Dojem

Tak co prvotní dojem? ThinkPad X1 Yoga působí hned od prvního momentu příjemně a elegantně. Jeho lehká konstrukce ukazuje na fakt, že se bude jednat o primárně přenosné zařízení na cesty. Nabízí příjemnou klávesnici, dlouhou výdrž baterie a elegantní provedení.

Dnešní článek je pouze ochutnávka. Brzy přijde plnohodnotná recenze o tom, jak si tento malý notebook vedl doopravdy při běžném provozu a jak zapůsobil na mě osobně.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky