lenovo-legion-hero

Herní řada Lenovo Legion už je multimiliardový podnik

19. 6. 2018 | 0

Lenovo to s herními počítači začalo myslet vážně, vytvořilo proto novou rodinu Legion a představilo zajímavé kousky na E3 2018. Díky programu Lenovo INsiders jsem měl možnost zúčastnit se webináře a trochu si popovídat s viceprezidentem pro marketing konzumních zařízení, Mattem Beredou.

Od nesmělých začátků v podobě prvních modelů řady IdeaPad Y, které byly mimochodem z mého pohledu vždy velmi atraktivní a povedené, se Lenovo rozhodlo zařadit vyšší stupeň a skutečně šlápnout na plyn svých herních snah. Proto už před poměrně dlouhou dobou (alespoň z pohledu technologií určitě) vznikla herní rodina Legion. Přesto své herní snahy Lenovo nedokázalo dlouho uchopit – začalo s červeně svítícími, agresivními logy „Y“, jenže – přiznejme si to – Lenovo, potažmo značka Y či Legion, nikdy nebyla synonymem pro herní počítače, na to jsou tu jiné, velmi dobře zavedené značky, které sami dobře znáte (a které tu záměrně zmiňovat nechceme).

Logo Lenovo Legion

Logo Lenovo Legion

Lenovo se zamyslelo a rozhodlo se – po vzoru svého globálního motta – dělat věci jinak. Zavítalo tak letos i do Los Angeles na herní svátek E3 2018, kde představilo několik nových zařízení rodiny Legion. Zároveň nám Matt Bereda sdělil, že je řada Legion pro Lenovo již multimiliardový podnik, do kterého investují. Ukázat by se „legie“ měla koncem léta i na Gamescomu (evropská obdoba E3) nebo na podzim na veletrhu IFA v Berlíně. A to ani nemluvě o tom, že se značka zapojila do populárního trendu esports, konkrétně ligy Rainbow Six.

Legion Y530 a Y730: výkonná elegance

Lenovo Legion Y730 & Y530 Laptop Tour

Made for today’s modern gamer, the new Lenovo Legion gaming PCs are redesigned from the ground up to be stylish on the outside and savage on the inside – delivering a smooth balance between a sleek sophisticated exterior and epic gaming performance.

Z notebooků to byla trojice Y530 v 15″ provedení a Y730 v 15″ i 17″ variantě. Nižší řada Y530 je plastová a matně černá, zatímco Y730 se nabízí v celokovovém, tmavě šedém provedení. Obě řady ctí poměrně tenké provedení, velmi tenké rámečky (6 mm), kvůli kterým se kamera přestěhovala pod displej, a provedení s předsunutým displejem, nebo spíše „přečnívajícím“ blokem s chlazením.

V praxi to vypadá jako běžný notebook, který je nacvaknutý v dokovací stanici s chlazením, které tak přečnívá dozadu a také trochu dolů a pro zajištění lepšího proudění vzduchu notebook trochu nadzvedává nad podložku. Celý blok je ale silně perforovaný a obsahuje dva protiběžné ventilátory (u kterých Lenovo tvrdí, že vedle vyšší efektivity chlazení také do jisté míry jeden druhému ruší hluk).

To, co dělá tyto notebooky zajímavé, není výbava nebo specifikace – ty jsou na zařízení svého určení adekvátní (ačkoliv zatím Lenovo nenabízí nijak oslnivé grafické čipy; přislíbeny ale byly další konfigurace a servisní manuál potvrdil GeForce GTX 1160) – ale samotný vzhled. Většina výkonných herních notebooků totiž křičí do světa „jsem hráč“ (a první iterace herních počítačů „Y“ Lenovo nebyla jiná). Lenovo ale nové stroje Legion navrhlo tak, že jsou elegantní na pohled, ale výkonné pod kapotou (anglické motto „stylish on the outside, savage on the inside“) – pokud nechcete, nikdo nemusí poznat, že máte výkonný, na hry zaměřený stroj. Ale pokud chcete, pořád máte k dispozici RGB osvětlení všech možných částí notebooku včetně výdechů ventilátorů a klávesnice. A to je pro mě sympatická myšlenka (uznávám, není nejoriginálnější na světě)!

Když už mluvím o klávesnici, stojí za to zmínit, že se jedná o Corsair iCUE klávesnici se zrychlenou odezvou a již zmíněným RGB podsvícením (u Y730).

Desktop Legion C530, C730 a T730: herní dělo ve friťáku, nebo klasický tower?

Lenovo Legion C730 and C530 Product Tour

Made for today’s mature, avid gamer, the new Lenovo Legion gaming PCs are redesigned from the ground up to be stylish on the outside and savage on the inside – delivering a smooth balance between a sleek sophisticated exterior and epic gaming performance.

Omlouvám se, nemohl jsem si to odpustit… Kromě notebooků, které jsou jistě atraktivní, představilo Lenovo i výkonný desktop Legion C730 netradičních rozměrů – namísto tradičního postavení na výšku je C730 přeuspořádaný do jakési kostky s madlem, která nápadně připomíná fritézu…

Kromě toho se pomocí jedné páčky (která červeným proužkem nápadně připomíná rodinu Think) dostanete do jeho útrob, na zadní straně mu nechybí šikovný pružný organizér kabeláže a většina jeho těla je chytře a zároveň efektně perforovaná, takže z vrchu třeba zahlédnete chladič grafické karty.

Alternativou k C730 je jeho mladší a levnější bráška C530, který ale jinak sdílí stejný design.

Klasičtějším zástupcem desktopů pak je Legion T730, který představuje tradiční desktop s designově průhlednou (a také perforovanou) čelní stranou, kterou si můžete elegantně rozsvítit.

Dodám, že všechny představené stroje obsahovaly nové, mírně přepracované logo Legion, které je teď velkými, tučnými písmeny, otočené na výšku a v písmenu „O“ se schovává podsvícené „Y“.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky