ThinkPady 2018: ThinkShutter aneb konec přelepování webkamery

3. 5. 2018 | 0

Lenovo pro rok 2018 přinese po několika letech lehké evoluce zase něco nového. Některé modely přinesou kompletně přepracovanou konstrukci, obecně se konečně dočkáme nástupu osmé generace procesorů Intel Core. V mezích klasických inovací ale vyčnívá nový bezpečnostní prvek, krytka webkamery, pojmenovaná ThinkShutter.

Zatímco dříve to rozhodně nebylo standardem, v dnešní době už zpravidla nenajdeme notebook bez vestavěné webkamery. To s sebou přináší možnost pohodlného telefonování po internetu, zároveň ale vytváří určité otázky z hlediska bezpečnosti a soukromí. Mnoho uživatelů (včetně mě) tak kameru přelepuje různými lepicími páskami či samolepkami, pokud kameru právě nepoužívají. To je nejen nepohodlné, navíc ale značně neestetické.

Lenovo do některých letošních ThinkPadů přináší ThinkShutter, posuvnou krytku webkamery. O tomto prvku se šířila šuškanda již nějakou dobu, dokonce tento prvek zmiňoval i David Hill, toho času hlava designového oddělení.

ThinkShutter si (alespoň zatím) najde cestu pouze do vybraných modelů. Podle serveru Business Insider se objeví na modelech X280, T480, T480s a T580. Zatím nevíme, zdali bude nedílnou součástí všech modelů, či zda půjde o volitelnou příplatkovou výbavu.

ThinkShutter si samozřejmě blíž ukážeme s nadcházejícími recenzemi nových ThinkPadů.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky