Lenovo ThinkPad Yoga 370: první pohled

15. 3. 2018 | 0

Konvertibilní notebooky netrhají rekordy v prodejnosti, jsou ale docela oblíbené a drží si svou pozici na trhu. Lenovo ThinkPad Yoga 370 míří na současný vrchol nabídky konvertibilních notebooků, spojuje totiž atraktivní překlopnou konstrukci s některými vlastnostmi běžných ThinkPadů. První pohled je tady!

Notebook působí na první pohled velmi sympaticky. Velmi štíhlé tělo s ostře řezanými hranami dává notebooku šmrnc. Povrch těla notebooku je příjemný na dotek, materiály působí sympaticky a kvalitně. Dílenské zpracování je velmi dobré, nikde jsem nenarazil na nelícující díly.

Překlopná konstrukce umožňuje překlopit displej až dozadu, na spodek notebooku. Zároveň udrží displej i v libovolné poloze. Panty ovšem mají ze své podstaty mírnou vůli, notebook tedy nebude nejlepším společníkem do rozhrkaných dopravních prostředků, displej se bude mírně klepat.

Šestiřadá klávesnice má výbornou mechaniku a píše se na ní velmi dobře. Samozřejmostí je podsvícení kláves se dvěma stupni intenzity. Klávesnice je vybavena systémem Lift & Lock, který zvedne rámeček mezi klávesami na úroveň samotných kláves, pokud překlopíte displej notebooku na zadní stranu do režimu tabletu. Z klávesnice se tak stane rovná plocha a nehrozí poškození kláves, když máte notebook položený na klíně klávesnicí dolů.

Ovládací prvky nepřekvapí, potěšila mě staronová mechanika červených tlačítek TrackPointu. Ta jsou opět uchycená u horní hrany a lze je stisknout vespod spodní části. Řešení, kde byla mechanika provedena jinak, známé např. z ThinkPadu T450, je tak definitivně minulostí.

13,3“ Full HD displej se povedl, nikde na něm nevidím stopy bleedingu (prosvítání podsvícení). Zdá se, že se Lenovu po letech tento neduh podařilo odstranit.

Použité komponenty v čele s nízkonapěťovým procesorem Intel Core i7 sedmé generace představují výkonovou rezervu na několik let dopředu, je však pravdou, že novější osmá generace přináší více muziky. ThinkPad Yoga 370 ale bude především společník na cestování, kde mezigeneračně nižší výkon ve výsledku až tak velkou roli hrát nebude.

Po prvním dni seznámení se s notebookem jsem našel jedinou výraznější nevýhodu v podobně hlučného větráčku. První dny s čerstvou instalací Windows 10 se obvykle nesou ve víru neustálých aktualizací, kdy se zařízení celkem zapotí. A zapotí se i uživatel, větráček je poměrně svištivý a jeho zvuk patří spíš k těm rušivým. Jsem zvědavý, jak se bude notebook chovat, až si systém nainstaluje své gigabajty aktualizací a vše si sedne.

To je pro dnešek vše, více v chystané recenzi!

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky