Lenovo Legion Y 910 – první pohled

1. 3. 2018 | 0

Na high-endový herní notebook Lenovo jsem byl velice zvědavý. Představit si přenosné zařízení s výkonnou dedikovanou grafika GTX-1070 pro mě bylo poměrně těžké. Když mi však domů dorazila obrovská krabice a vybalil jsem z ní skoro pětikilového macka o rozměrech 43 x 30 cm, bylo mi jasné, že s tou mobilitou to nebude tak horké. Jistě, tenhle notebook přenášet můžete, ale velmi pravděpodobně si ho nevezmete do vlaku, protože by vám urval batoh. Používání na kolenou na gauči nebo vleže v posteli také není praktické. Seznal jsem, že nejlépe mu bude slušet na pracovním stole a to ideálně s pohodlnou externí klávesnicí.

Y910 je opravdu velký (a těžký) notebook

První, co mě upoutalo, byl poměrně okázalý černorudý desing – barevně podsvícená klávesnice s několika různými módy a příjemný 1080p 17″ displej (jistě, v dané velikosti by notebook mohl mít displej s vyšším rozlišením, ale jedná se o primárně herní stroj, takže hustota pixelů nemá prioritu kvůli nárokům na náročnost grafických výpočtů, a proto shledávám danou konfiguraci jako optimální). Co se mi na první pohled nelíbí je mezera mezi obrazovkou a tělem při otevřeném víku, která bude náchylná na přiskřípnutí kabelů.

Srdcem notebooku je čtyřjádrový procesor i7-6820HK s hyperthreadingem, který dosahuje ve futuremarku skvělých 8150 bodů. Za zmínku přitom stojí fakt, že testovaný notebook je už staršího data výroby se šestou generací procesorů Intel, zatímco aktuálně už Lenovo nabízí ve stejné třídě herních notebooků novější procesory řady Coffee Lake.

Stylové kovové víko zdobí rudě září logo Y

Paměť je tvořena plnými 64 GB o taktu 2133 MHz. Data jsou uložena bohužel jen na obyčejném pevném disku, u vrcholné konfigurace bych očekával alespoň menší SSD pro rychlý start systému. Co se portů týče, výbava je na dnešní poměry relativně bohatá: externí monitor můžete připojit přes HDMI a DisplayPort a na příslušenství jsou zde hned čtyři USB typu A a jeden typu C na nabíjení. Herní headset můžete připojit dvojího jack konektoru pro výstup a záznam zvuku. Přípomný je samozřejmě také LAN konektor a čtečka karet.

Portová výbava není špatná. Zejména kombinace HDMI a DisplayPortu se hodí, když budete připojovat externí monitor

Nad výbavu běžných notebooků slibuje Legion Y 910 speciální funkce jako například zdvojené připojení k Internetu (zároveň funguje LAN konektor i duální WiFi, takže máte rychlejší připojení s lepší odezvou), speciální tlačítko pro rychlé přetaktování procesoru, které je možno stisknout během hry bez jejího přerušení či programovatelnými funčními klávesami pro snazší ovládání her.

Během následujících dnů notebook otestuji a následně napíšu plnohodnou recenzi.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky