Jak se zbavit okna při vypnutí bezdrátových sítí přepínačem na ThinkPadu

22. 2. 2018 | 1

Používáte na starším ThinkPadu mechanický vypínač bezdrátových sítí? Vadí vám okno, které vyskočí vždy, když přepínač použijete? Dnes si ukážeme, jak se vyskakujícího okna rychle a provždy zbavit.

O co jde?

ThinkPady měly po určitý čas hardwarovou klávesu pro ovládání bezdrátových sítí. Poprvé se objevila u modelu ThinkPad T60 a s ThinkPady přežila až do nástupu modelu T431s. Někteří uživatelé si ji oblíbili, protože umožňuje vypnout/zapnout Wi-Fi i Bluetooth jedním stiskem. Osobně mi tento způsob ovládání vyhovuje víc než použití zkratky Fn+F5.

Pokaždé, když tuto klávesu použijete (v systému Windows), zobrazí se otravné dialogové okno, které je pak nutné zavírat. A to mě nebaví. Zbavit se ho je naštěstí velmi snadné.

Jak se okna zbavit?

A už žádné zdržovačky. Náš „problém“ vězí v aplikaci pmev2_1.exe. Ta se obvykle nachází v adresáři C:\Program Files\Lenovo\HOTKEY, na vašem ThinkPadu to ale může být trochu jinak, proto případně použijte systémové vyhledávání.

Protože se šťouráme v něčem, co tak úplně není určené ke šťourání, vyřešíme problém nedestruktivně. Nebudeme tedy zmíněný soubor mazat, ale pouze jej přejmenujeme (např. na pmev2_1_prejmenovano.exe). Systémová služba Lenovo Hotkeys tak soubor nenajde a žádné okno nám už vadit nebude. Hurá!

Používáte, popř. používali jste na starším ThinkPadu mechanický přepínač bezdrátových sítí? Postrádáte ho v nových modelech?

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky