Legion Y720 Tower (první pohled)

15. 2. 2018 | 2

Doma mi nevěřili, že je to pouze počítač a ne pračka nebo něco podobného. Tak obrovská krabice prostě nemůže obsahovat jenom stolní počítač, byť herní.

Jako dlouholetý a zapálený hráč jsem nemohl odolat pokušení vyzkoušet si nadupaný herní stroj, který se chlubí novou generací herních procesorů – zabijákem i5, AMD RYZEN5

Jak už nadpis napovídá, balení pod paži opravdu nestrčíte. Podívejme se tedy na to, co nám nabídne. Uvnitř se nachází velmi dobře zabalený herní Legion. Už od pohledu se nejedná o počítač na kancelářskou práci. Kombinace černé a červené barvy působí agresivně a karbonový kryt přední strany vypadá opravdu luxusně.

První zapojení

Počítač disponuje nejnovějšími komponenty, to s sebou nese i určité potenciální nevýhody. Například léty osvědčený, dnes již ale zastaralý konektor VGA (D-SUB) byste zde hledali marně. Místo něj Legion nabízí moderní HDMI a DisplayPort, řadu USB 3.0 výstupů, klasický ethernet a 3,5mm jack vstupy a výstupy na zvuk. Napájení připojíte standardním zdrojovým kabelem. Potěší také přítomnost myši, ikdyž jen základní, a klávesnice.

Po zapnutí naskočí nadstandartně hlasité chlazení a rozsvítí se ikonické písmeno Y na přední straně počítače – jak stylové a jednoduché! Windows 10 nabíhá bleskurychle a přímo vybízí k nainstalování pár herních titulů. I na to dojde.

Rychlý pohled dovnitř

Pojďme v rychlosti nakouknout do útrob tohoto stroje ještě před jeho pořádným odzkoušením.

Nejdříve musím poznamenat, že manipulaci nesmírně ulehčuje praktické madlo na horní straně. S relativně těžkým počítačem tak můžete díky tomuto pohybovat velice elegantně i jednou rukou – praktické.

Další praktickou věcí je snadný přístup do útrob. Stačí vzadu povolit jednu pojistku a zatlačit na veliké tlačítko, spíše plochu, na zadní hraně počítače a otevře se vám celá jedna strana skříně. Žádné šroubky, žádné složitosti. Na postup přijde každý bez návodu do minuty.

Uvnitř už vidíme všechno, co dělá počítač počítačem: chladič a pod ním CPU, grafickou kartu, veliký zdroj, disky, paměti RAM, DVD mechaniku a další. Podrobněji se každému komponentu budu věnovat v plnohodnotné recenzi. Co ale zmíním ještě nyní, je absence prachových filtrů, což je docela odvážný krok, když vezmu v úvahu, jaký hurikán dokáže udělat pět přítomných větráků. Uvidíme, jak to bude vypadat po aktivním používání…

To by bylo k náhledu na tento počítač prozatím vše. Velmi se těším na jeho testování a společné soužití. Více v recenzi.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky