Co nám dalo Lenovo v roce 2017

29. 12. 2017 | 0

Letošní rok nebyl na nová zařízení a technologie skoupý, ba právě naopak. S blížícím se koncem roku je na čase se ohlédnout na věci, které nám dal rok 2017, a podívat se, kam se za těch 365 dní Lenovo posunulo. Podíváme se na bezesporu nejvýznamnější událost pro Lenovo, důležitý milník čtvrt století zařízení ThinkPad.

Consumer Electronics Show 2017

Co se stane ve Vegas, zůstane ve Vegas. Tak zní jedno staré rčení, které však v tomto případě neplatí. V Las Vegas se každoročně koná největší veletrh spotřební elektroniky na světě – CES. Firmy zde představují svá zařízení, ukazují koncepty na další roky a pozadu nebylo ani Lenovo.

Začalo to pracovními zařízeními Thinkpad – další generací ultrabooku Thinkpad X1 Carbon, jeho ohebným sourozencem Thinkpad X1 Yoga a tabletem Thinkpad X1 Tablet.

X1 Yoga

Přibyl i chytrý asistent Lenovo Smart Assistant s Alexou od Amazonu uvnitř. Tento chytrý asistent je vybaven všesměrovými mikrofony a reproduktory Harman Kardon. Několika povely tak lze spustit třeba hudbu. Nutno říct, že zařízení nepodporuje češtinu a rozumí jen anglicky, německy či japonsky, což je důvod, proč se u nás toto zařízení neprodává.

Smart Assistant

Na letošním CESu se také ukázala trojice nových modelů Y520, Y720 a Y920, které přišly na trh s označením Legion, čímž se zrodila zcela nová řada herních zařízení Lenovo Legion. Masivní kovové notebooky s tím nejlepším hardware na trhu ve svítícím provedení s dokonalým a promyšleným chlazením.

Ty dostaly nás všechny – ať už samotné hráče, nebo nás z lenovoblogu. Jedná se o opravdu povedené stroje s velkým výkonem za příjemnou cenu.

Recenzovali jme modely Legion Y520,a Y720.

Mobile World Congress 2017

Bezprostředně po veletrhu CES je tady MWC. Ten je věnován ryze mobilním technologiím a na řadu tak přišly smartphony a tablety. Ukázala se zde nová generace Moto G – modely Moto G5 a Moto G5 Plus. Bylo také nastíněno, kam bude směřovat platforma Moto Mods a představeny nové mody – Gamepad, mod pro turbonabíjení a powerpack.

Přibyla i nová generace tabletů Lenovo Tab 4 a Miix 320. Své další generace se dočkaly také konvertibilní notebooky Yoga – modely Yoga 520 a 720 s podporou pera.

Modely G5 se později rozrostly o modely G5s a G5s Plus. Model Moto G5 Plus jsem měl tu možnost testovat a jedná se o vcelku povedený smartphone, který za poměrně nízkou cenu tvoří velmi kvalitní fotografie.

Modely řady Tab4 jsou ideální modely pro celou domácnost. Podporují více uživatelů a je možné k nim získat i stylové ochranné gumové pouzdro a nálepky na zadní část pro děti, nebo klávesnici pro zvýšení produktivity.

Recenzovali jme modely Moto G5 Plus a G5s spolu s G5s Plus.

Lenovo Transform

Další významnou událostí v tomto roce byla akce Lenovo Transform, která se konala v New Yorku a byla zaměřená na datová centra. Zde došlo k přejmenování značky na Lenovo Data Center Group a k představení nových značek ThinkAgile a ThinkSystem. Světlo světa zde spatřily nové výkonné servery, pracovní stanice Tiny a převážně pak nový koncept skládacího počítače, který zaujal celý svět.

Thinkstation Tiny

Koncept skládacího počítače

Lenovo Tech World

Tech World je již tradiční konferencí nejen pro technologické nadšence. Představeno zde bylo mnoho nových konceptů, které se letos nesly v duchu umělé inteligence. Lenovo ve spolupráci se společností NIO představilo nejrychlejší elektromobil na světě, který je vybaven umělou inteligencí a autonomním režimem.

Následovala asistentka CAVA, která je založena na učících se algoritmech a chytré triko SmartVest. To díky senzorům dokáže monitorovat tělesnou aktivitu a přenášet ji do chytrého telefonu. Následně dokáže upozornit a předcházet srdečním a kardiovaskulárním problémům.

Pozadu nezůstalo Lenovo ani na poli rozšířené reality. Ukázalo zde koncept brýlí daystAR, chytrý reproduktor s projektorem SmartCast+, robotického číšníka a také robota, řešícího Rubikovu kostku.

Aby toho nebylo málo, přibyly i nové barevné provedení zařízení Lenovo Yoga Book a na závěr jsme se dočkali informace o spolupráce Lenovo a Disney. Ale o tom později.

Yoga Book v červené barvě

Motorola Moto Z2 Force

V červenci byla oznámena nová vlajková loď smartphonů v podobě modelu Moto Z2 Force s nerozbitným předním sklem Shattershield a další nové Moto Mody, jako třeba 360° kamera s podporou 4K rozlišení.

Z2 Force

Gamescom 2017 a IFA

Poměrně netradičně se Lenovo zúčastnilo i německého Gamescomu, kde došlo k odhalení tří nových herních desktopů v provedení tower. Jednalo se o Legion Y520, Legion Y720 a Legion Y920, která navíc podporují virtuální realitu.

O několik dní později následovala berlínská IFA, kde bylo představeno nové 2v1 zařízení Lenovo Yoga 920 – nový konvertibilní notebook s ideální kombinací výkonu, výdrže a designu, kterému dominuje 360° kovový pant.

Lenovo Explorer

Na IFA také došlo k představení headsetu Lenovo Explorer, tedy brýlí pro rozšířenou realitu. Zde jsme také zjistili, proč Lenovo spolupracuje s Disney. Právě ve spolupráci s Disney a Lucasfilm Lenovo představilo hru Star Wars: Jedi Challenges, která využívala právě ony představené brýle. Do rukou jste dostali ovladač, na hlavu nasadili brýle a rázem se ovladač přeměnil ve světelný meč, a vy se tak mohli naplno vžít do příběhu hvězdných válek.

Star Wars: Jedi Challenges

ThinkPad 25

Bezpochyby tou největší událostí tohoto roku byly oslavy 25 let zařízení ThinkPad. Jednalo se také o poslední větší událost v roce 2017, na které vystoupil Arimasa Naitoh, který pomohl vynalézt první černý ThinkPad v roce 1992 a také dlouholetý designér David Hill, který představil výroční edici „retro“ notebooku ThinkPad 25, který obsahuje prvky původního vzhledu a o jehož podobě hlasovaly tisíce fanoušků zařízení ThinkPad napříč celým světem.

ThinkPad 25

A to je vše, přátelé. Tády dády dády dá

Jak vidíte, Lenovo v roce 2017 neusnulo na vavřínech a pilně pracuje na nových a inovativních produktech, které mění svět. Už zanedlouho tady bude nový CES 2018 a my jsme natěšení na to, co nového nám přinese.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky