Lenovo, Fujitsu a DBJ oznamují spolupráci v oblasti osobních počítačů

3. 11. 2017 | 0

TOKYO, 2. listopadu 2017 – Fujitsu Limited (“Fujitsu”) (TSE: 6702), Lenovo Group Limited (“Lenovo”) (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) a Development Bank of Japan Inc. („DBJ“) dnes oznámily strategickou spolupráci, která vytvoří joint venture mezi těmito třemi společnostmi. Joint venture se zaměří na výzkum, vývoj, design, výrobu a prodej výpočetní techniky pro klienty (CCD) na globálním trhu s PC.
Společnost Fujitsu prodá společnosti Lenovo 51% podíl ve své dceřiné společnosti Fujitsu Client Computing Limited (dále jen „FCCL“) a 5% podíl společnosti DBJ. Po transakci se FCCL stane joint venture (JV) ve vlastnictví společností Fujitsu, Lenovo a DBJ a bude i nadále vystupovat jako Fujitsu Client Computing Limited.

Přehled strategické spolupráce v oblasti PC

Očekává se, že transakce bude uzavřena v 1. čtvrtletí fiskálního roku 2018. Celková protihodnota, kterou obdrží společnost Fujitsu, činí 28 miliard JPY (přibližně 1,9 miliardy dolarů), která zahrnuje 25,5 miliardy JPY od společnosti Lenovo a 2,5 miliardy JPY od společnosti DBJ*.

Kapitálová struktura po transakci

Po založení JV budou produkty FCCL nadále distribuovány a prodávány pod značkou Fujitsu. Společnost Fujitsu bude i nadále obsluhovat firemní zákazníky po celém světě přímo nebo nepřímo prostřednictvím své cenné partnerské sítě kanálů a poskytne související podporu a služby po prodeji. FCCL bude sloužit spotřebitelskému trhu v Japonsku buď přímo, nebo nepřímo prostřednictvím maloobchodníků a bude poskytovat podporu a služby k produktům.

Nová podniková struktura v oblasti počítačů / tabletů

Prostřednictvím této strategické spolupráce Fujitsu a Lenovo usilují o další růst, rozšíření a vyšší konkurenceschopnost firem v oblasti osobních počítačů v Japonsku i na celém světě. JV využije schopnosti Fujitsu v oblasti globálního prodeje, zákaznické podpory, výzkumu a vývoje, vysoce automatizované a efektivní výroby a systémové integrace, které splňují požadavky zákazníků. Navíc bude mít prospěch z globálního rozsahu a přítomnosti společnosti Lenovo.

Prostřednictvím investic do společného podniku bude DBJ podporovat udržitelný růst společnosti FCCL a poskytovat finanční odborné znalosti z pohledu finanční instituce.

Fujitsu uvádí, že i nadále bude nabízet vysoce kvalitní, inovativní, zabezpečené a spolehlivé portfolio CCD značky Fujitsu svým firemním zákazníkům po celém světě, přispívat k jeho digitální transformaci a společně vytvářet pracoviště budoucnosti tím, že integruje nabídky počítačů s technologickými řešeními.

Aktuální přehled Fujitsu Client Computing

  1. Název Fujitsu Client Computing Limited
  2.  Umístění 4-1-1 Kamikodanaka, Nakahara-ku, Kawasaki, Kanagawa
  3.  Zaměření Výzkum, vývoj, výroba, prodej a údržba počítačů a tabletů
  4. Zástupce Kuniaki Saito, zástupce ředitele a prezident
  5.  Kapitál ¥ 400 milionů
  6. Založení 1. února 2016
  7.  Vlastnictví Fujitsu Limited (100%)
  8.  Zaměstnanci 1 128 (k 1. červnu 2017)

* Skutečná protihodnota by mohla být upravena z výše uvedených údajů založených na rozvaze FCCL v den uzávěrky. Počáteční protihodnota od společnosti Lenovo bude 17,85 miliardy JPY (přibližně 1,23 miliardy dolarů) a bude zvýšena na základě budoucí výkonnosti společnosti FCCL.

O společnosti Fujitsu
Fujitsu je přední japonská společnost informačních a komunikačních technologií (ICT), která nabízí celou řadu technologických produktů, řešení a služeb. Přibližně 155 000 zaměstanců ve Fujitsu podporuje zákazníky ve více než 100 zemích. Využíváme naše zkušenosti a sílu ICT k utváření budoucnosti společnosti s našimi zákazníky. Společnost Fujitsu Limited (TSE: 6702) vykázaly za fiskální rok končící 31. března 2017 konsolidované tržby ve výši 4,5 bilionu jenů (40 miliard USD). Další informace naleznete na adrese http://www.fujitsu.com.

O společnosti Lenovo
Společnost Lenovo figuruje v žebříčku největších společností Fotune 500 s obratem 43 miliard USD a je lídr v poskytování inovativních spotřebitelských technologií a technologií datových center. Naše portfolio vysoce kvalitních a bezpečných produktů a služeb zahrnuje klasické počítače, notebooky (včetně legendárních značek Think a vícerežimových YOGA), pracovní stanice, servery, úložiště, sítě, software (včetně ThinkSystem a ThinkAgile), smart TV a řadu smartphonů (včetně značky Motorola), tabletů a aplikací. Připojte se k nám na LinkedIn, sledujte nás na Facebooku nebo Twitteru (@Lenovo) nebo navštivte stránky www.lenovo.cz.

O DBJ
DBJ je 100% japonská vládní finanční instituce se sídlem v Tokiu v Japonsku. Od založení svého předchůdce, Japonské rozvojové banky v roce 1951, se banka v celé své historii věnuje regionálnímu rozvoji, ochraně životního prostředí, základní sociální infrastruktuře a vytváření technologií a průmyslu. S inovativními řešeními orientovanými na zákazníka, která jsou založena na jedinečném integrovaném obchodním modelu investic a úvěrů, se DBJ snaží podporovat společné financování rizikovým kapitálem s podnikateli, finančními institucemi a investory za účelem vytváření a podpory růstového kapitálového trhu.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky