David Hill dnes opouští Lenovo

30. 6. 2017 | 0

David Hill, který přes 20 let pracuje na designu legendárních pracovních notebooků ThinkPad a celkově se přes 30 let věnuje designu, opouští k dnešnímu dni svou pozici, vybral však svého nástupce.

Ve svém včerejším blogovém příspěvku oznámil David Hill, viceprezident designu Lenovo a mnohaletý kurátor ThinkPadu, že ze své pozice k dnešnímu dni (30. června 2017) odstupuje. Nicméně s Lenovem bude nadále spolupracovat jako designový konzultant.

Ke svému kariérnímu rozhodnutí David Hill dodává:

Designem počítačů jsem se zabýval posledních 30 let. Navrhoval jsem všechno od vysoce výkonných výpočetních systémů na vyvýšených podlažích až po USB klíčenky, které se vám vejdou do kapsy. Posledních 20 let jsem však byl známý především jako vedoucí designu ThinkPad, ale navrhl jsem víc jiných počítačů a jim příbuzných zařízení, než si dokážete představit. A to je spousta černé barvy!

Do zákulisí samozřejmě nevidíme, ale z toho, co David píše, vyznívá, že jeho život a kariéra už potřebovala po více než dvou dekádách změnu. Design ho vždy bavil a baví, to ostatně zmínil v mnoha předchozích blogových příspěvcích. Některé z nich, především o Retro ThinkPadu, jsem zde na blogu i v překladu publikovali.

Když už padlo téma na Retro ThinkPad – Davidovo odstoupení v tuto chvíli, těsně před představením Retro ThinkPadu světu, je trochu nešťastné, nicméně chápeme, že když je čas, je čas…

Davidovu pozici bude nyní zastávat Brian Leonard, kterého Hill sám vybral. Leonard pro IBM a Lenovo (mimochodem také na designerské pozici ThinkPad) pracoval 9 let na přelomu 20. a 21. století, v roce 2006 odešel pracovat na pracovních noteboocích Dell, aby se nyní po více než 10 letech zase vrátil k „černým krabicím“.

Oběma přejeme mnoho úspěchů – Davidovi v životě a Brianovi v péči o námi všemi oblíbenou značku! Moc mě těší, že jsem měl možnost Davida osobně potkat před několika lety v Las Vegas, z čehož vznikla fotka, na které David drží můj osobní ThinkPad T420s!

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky