Lenovo ThinkPad L470 – první dojmy

29. 5. 2017 | 0

Dnes se v krátkosti podíváme na další z novinek pro rok 2017: inovovaný Lenovo ThinkPad L470. Plnohodnotná recenze bude brzy následovat.

Zařízení příliš nepřekvapí, co se v mezích řady „L“ týče. Jde o celoplastový notebook, což je u letošního modelu trochu zdát. ThinkPad L470 je ten úplně nejzákladnější klasický ThinkPad, tělo z kompozitních materiálů si výrobce schovává pro vyšší (a dražší) modely. Vše je dobře slícované, nikde na těle jsem nenašel žádnou vůli či něco, co by vrzalo. Notebook na mě už ale nepůsobí tak pevným dojmem jako v minulé generaci (L460). Na své rozměry je přístroj také docela těžký. Víko je zpracované pěkně, dokonce má okolo displeje šest gumových polštářků, takže při zavření nedochází k tření plast-plast (X270 zaplakala). Plast na víku působí docela dobrým dojmem, dochází ale k jistému prohýbání (při chycení po obou stranách).

Klávesnice si drží svůj vysoký standard. Rozložení zůstalo beze změn (nad klávesnicí přímo bije do očí hromada místa, sedmiřadá klávesnice by se sem vešla bez jediného problému). Píše se na ní velice dobře, díky ostrůvkovému provedení kláves nedochází k mnoha překlepům. Podobně jako zbytek notebooku má ale poměrně hrubou povrchovou úpravu. Trackpoint je tradičně perfektní a není mu co vytknout. Trackpad je královsky veliký, integrované tlačítko má mírně tužší stisk.

Největší slabina testovaného přístroje je bezesporu displej. Jde o základní panel s HD rozlišením, hlavní kámen úrazu je ale TN technologie. Displej je velkým zklamáním, a rozhodně doporučuji připlatit si za vyšší konfiguraci s IPS displejem.

Konektorová výbava je standardní, notebooku nechybí takřka nic. Návratu ze záhrobí se dočkal dokonce i analogový VGA port, nelze se ale zbavit dojmu, že plnohodnotné HDMI by udělalo větší službu. Jde ale o pracovní notebook pro běžné zaměstnance středních a větších firem, a tomu je zde vše podřízeno.

S VGA konektorem souvisí hardware, který se ukrývá pod kapotou. Zde najdeme dobře použitelný hardware (sedmou generaci procesoru Intel Core i5, 8 GB RAM, 128 GB SSD). Docela nečekaně se u L‑series objevuje také dedikovaná grafická karta AMD Radeon R5 M430.

Tolik vše k prvním dojmům, více se dozvíte v nadcházející recenzi.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky