Legion Y520 a příšlušenství (první pohled)

18. 5. 2017 | 0

Už skoro půl roku píšu recenze pro Lenovoblog. Za tu dobu, mi od Lenova přišla řada balíků. Některé byly malé, některé o něco větší, ale balík, který mi přišel nedávno, byl opravdu velký. Ještě aby ne, když ukrývá hned 6 kusů z herní série Y. Nejhodnotnější částí balíku bylo bezesporu Lenovo Legion Y520, dále se v balíku nacházela mechanická klávesnice, dvoje sluchátka a pár myší.

Jako první se podíváme na notebook. Jedná se o Lenovo Legion Y520, které jsme již měli na recenzi, takže ho popíšu jen v rychlosti. Už na první pohled je jasné, kam řada Legion míří – na hráče. Červeně podsvícená klávesnice, výkonné komponenty, výrazné průduchy větrání. Tady není prostor pro nízké FPS nebo konzolovou grafiku. Na notebooku jsem zkoušel hrát aktuální hry jako například Mafia 3 nebo GTA 5 a notebook si s nimi poradil na výbornou. Vše fungovalo naprosto plynule na maximální detaily (i přes to, že jsem neměl nejvyšší konfiguraci), takže po výkonnostní stránce nemám žádné výhrady. Stejně tak oceňuji softwarovou výbavu, kterou kromě jiného tvoří ekvalizér od Dolby, protože, jak už jsme si u Lenova zvykli, jejich zařízení velice často podporují tuto funkci a v tomto případě tomu není jinak. Kromě toho zde najdeme také zajímavý program zaměřený na hráče, ve kterém najdeme přesnou konfiguraci, možnost automatického nahrávání obrazovky nebo aktivaci chlazení na maximum. Co se týče konstrukční stránky, tak tam bych nějaké výhrady měl.

Klávesnice je poměrně pohodlná, hezky podsvícená dvoustupňovým červeným světlem. Je ale škoda, že se nedá například rozsvítit jen čtveřice tlačítek WSAD, když to dokážou tlačítka Capslock a Numlock. Dále také chvíli trvá, než si zvyknete na zvláštně umístěnou numerickou klávesnici, která udělala místo šipkám. Za posledních 10 let jsem neviděl hrát nikoho na šipkách, vy ano? Poslední výtka jde směrem k větrání. Někdy se aktivuje úplně zbytečně, i když na notebooku žádná náročnější práce neprobíhá.

Jinak bych Lenovo pochválil, protože se jim podařilo vytvořit kompaktní notebook určený na hry, který je dobře chlazený a není extrémně tlustý a těžký.

Další částí balíku je pár sluchátek a pár myší. V obou případech se jedná vždy o jeden dražší model a jeden levnější. Co se týče sluchátek, tak dražší model jsou surround (7.1) sluchátka, levnější jen stereo. Jsou si navzájem velice podobné, cenově se ale poměrně liší. U myší je situace téměř stejná. Na první pohled jsou si velice podobné, ale dražší model využívá laser, levnější optiku. Podobné jsou ale i cenovky obou zařízení.

Poslední částí balíku je mechanická klávesnice opět ze série Y. Stejně jako předchozí příslušenství jí zdobí svítící Y a červená barva. Bohužel v tomto případě nemám s čím porovnávat, takže hodnocení klávesnice bude součástí recenze myší.

Další informace o příslušenství z herní série se dozvíte ve dvou následujících článcích, v prvním porovnáme myši a zhodnotíme klávesnici a v druhém porovnáme sluchátka.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky