Herní příslušenství – myši a klávesnice

27. 5. 2017 | 0

Jak jsem vám v prvním pohledu slíbil, dnes se povídáme na zoubek dvou myším z Ypsilonové herní série. Jednou z nich je herní precizní myš a druhou je herní optická myš… Ano, Lenovo těmto myším nedalo žádné konkrétní označení, což mi přijde hodně matoucí a nepřehledné.

Obě myši jsou stylizované do černo-červené kombinace, stejně tak na obou najdeme červeně pulsující Y. Tím, ale podobnost končí. Zatímco levnější model připomíná kvůli svému tvaru a funkcím spíš vylepšenou kancelářskou myš, o dražším modelu můžu s klidem říct, že se jedná o plnohodnotnou herní myš.

 

Levnější (optický) model má kromě tvaru velice podobného klasické pracovní myši z kanceláře také poměrně málo tlačítek. Kromě klasické trojkombinace zde najdeme na levé straně ještě dvě tlačítka a pod kolečkem tlačítko pro změnu citlivosti. To už ale nabízí kdejaká kancelářská myš, byť třeba nemá čtyři stupně citlivosti, ale jen dva.

Dražší (laserový) model toho nabízí o dost více – kromě ostřejšího a ekonomičtějšího tvaru, také větší rozsah citlivosti, další dvě programovatelná tlačítka a možnost měnit hmotnost myši. V balení najdeme hned čtyři závaží o hmotnosti 5 gramů, která se dají vložit do myši po odšroubování spodního víčka. Je ale potřeba říct, že manipulace, zejména vyndávání závaží, není zrovna jednoduchá a rozhodně není určena pro změnu hmotnosti myši před každou hrou. Pokud chcete využít plný potenciál této myši, musíte si ze stránek Lenova stáhnout driver, který vám umožní změnit citlivost, funkci tlačítek nebo podsvícení.

Kdybych se měl rozhodnout, kterou myš zvolit a nemusel bych šetřit každou korunu, tak bych určitě zvolil dražší model. Rozdíl tří stovek mi nepřijde propastný, naopak rozdíl mezi oběma modely je znatelný.

Gaming Precision Mouse Gaming Optical Mouse
počet tlačítek 7 5
citlivost 200–8200 DPI (4 stupně) 1000-4000 DPI (4 stupně)
hmotnost 108 g + 4 x 5 g 96 g
délka kabelu 1,8 m 1,7 m
cena 1 199 Kč 899 Kč

 

K hraní je potřeba kromě skillu, dostatku FPS a kvalitní myši taky kvalitní klávesnice, a tak jsem taky jednu dostal. Jedná se o herní mechanickou klávesnici, která stejně jako myši patří do Ypsilonové série (o čemž nás přesvědčí velké červené pulsující Y v horní části) a která stejně jako myši nedostala žádné konkrétní modelové označení.

Na první pohled působí těžce a mohutně. Aby taky ne, když váží více než kilo a půl a měří zhruba na šířku 53 cm a na výšku 23 cm. Tyto rozměry jsou způsobeny velkým množstvím funkčních kláves, ať už se jedná o 7 multimediálních kláves, 6 programovatelných kláves nebo další 7 kláves, které jsou určeny k nastavení profilů, podsvícení či deaktivaci tlačítka start.

 

Klávesnice reaguje velice rychle a spolehlivě a to i v případech, že klávesa nebyla stisknuta kompletně dolů. Je trochu škoda, že Lenovo u klávesnice jde s cenou k dvou a půl tisícům, protože za podobnou cenu se už dají sehnat klávesnice se spínači Cherry MX.

Podvícení je rozděleno na dva nezávislé okruhy, kde v prvním okruhu jsou tlačítka WSAD a šipky a v druhém okruhu je zbytek kláves. Oba okruhy mají 4 respektive pět stupňů podsvícení (0, 25, 50, 75 a 100 %).

K úplnému využití všech funkcí je potřeba použít přídavný software, který vám umožní mimo jiné nastavit právě tlačítka maker a profilů.

Klávesnice má 170 cm dlouhý, textilem obalený kabel, na jehož konci najdeme dvě USB a dva 3.5mm jacky, které nám umožní do klávesnice zapojit sluchátka s mikrofonem a další USB zařízení. K chodu klávesnice ale stačí samozřejmě zapojit jen jedno USB. V balení najdeme také podložku pro zápěstí a redukci na rozdělení 3.5mm jacku.

 

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky