Hybridní slot 3v1 (kutilský koutek)

30. 3. 2017 | 1

Před nedávnem jsem na diskusním fóru našel poměrně zajímavý tip pro uživatele telefonů s hybridním slotem na SIM karty. Ti podle výrobce mají možnost vybrat si, jestli chtějí používat dvě SIM karty, nebo jednu SIM a paměťovou kartu, ale to není tak úplně pravda.

Uživatelé těchto telefonů zjistili, že se do tohoto slotu pomocí zručnosti, nůžek a pár kapek lepidla dají vložit obě sim karty i s paměťovou kartou. Tento tip jsem objevil na diskusním fóru věnovanému telefonu Lenovo P2, ale jelikož jsou tyto sloty většinou stejné, tak by to mělo fungovat v dalších telefonech. Důvodem, proč to vůbec funguje je jiné rozmístění čipů SD karty a druhé SIM karty, které se nepřekrývají.

Princip je jednoduchý, stačí vzít nano SIM a přilepit ji na paměťovou kartu v místě, kde by měla být ve slotu. Někteří uživatelé radí vyloupnutí čipu ze SIM karty nebo zbroušení tloušťky SIM karty, ale mělo by stačit případné zastříhnutí z boků, aby zbytečně nevyčnívala.

Ačkoliv se jedná pouze o mírnou úpravu příslušenství a nemělo by se nic stát, používáte poté zařízení v rozporu s doporučením výrobce, a děláte tak na vlastní nebezpečí.

Autor fotek: RadekP

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky