Moto Z komunitní moduly

20. 2. 2017 | 0

Na začátku listopadu vyhlásilo Lenovo ve spolupráci s crowdfundingovým portálem Indiegogo soutěž o nejlepší komunitou navrhnuté a vytvořené moduly k telefonům Moto Z. Případní zájemci měli dvě možnosti, jak začít. Buď mohli pomocí formuláře nastínit svůj plán, a získat tak Moto Z a vývojářský modul zdarma, nebo se zúčastnit prosincových hacktonů v San Francisku a New Yorku a zde za pomocí profesionálních vývojářů pracovat na novém modulu. Okamžitě od nich mohli získat zpětnou vazbu a případnou pomoc s crowdfundingovou kampaní, což byla další část soutěže.

Úkolem bylo získat dostatek peněz na výrobu těchto modulů a Lenovo s další partnerem akce Verizonem se postarali o to, aby se kampaně dostaly do povědomí majitelů Moto Z.

Logos

Deset autorů nejlepších nápadů hodnocených podle čtyř kriterií (originalita a inovativnost, komerční použití, využití Moto Z platformy a úspěšnost na Indiegogo) získají letenky do Chicaga, kde budou mít možnost prezentovat své výtvory před vývojáři Lenovo a získat finance a podporu na sériovou výrobu a celosvětovou distribuci jejich produktu.

Lenovo si dalo stranou 1 milion dolarů, které je ochotno investovat do opravdu revolučních nápadů, aby jim pomohlo na trh.

Vysílačka Solární nabíječka

Průběh soutěže:

3. listopadu 2016 – 31. ledna 2017

3. ledna 2017 – 6. Března 2017

6. března 2017

10. března 2017

Duben 2017

Otevření přihlášek do soutěže

Zahájení crowdfundingových kampaní

Začíná vyhodnocení všech kampaní

Oznámení finalistů soutěže

Prezentace autorů v sídle Lenovo v Chicagu

Seznam všech kampaní najdete zde, stránku s informacemi o soutěži zde.

Na stránce najdeme více či méně zajímavé nápady, nicméně kampaně, které již získaly požadovanou částku, jsou zatím jen dvě a shodou náhod se obě týkají baterií. První z nich je Edge, což je vlastně baterie, která má na svém okraji po celém obvodu svítící proužek, který pomocí své barvy a vzoru bude oznamovat notifikace. Druhou úspěšnou kampaní je stylový kryt umožňující bezdrátové nabíjení a obsahující infračervený vysílač. Příklady dalších konceptů můžete vidět na obrázcích v tomto článku. Jedná se o koncepty vysílačky, solární nabíječky a speciální klávesnice.

Speciální klávesnice

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky