Lenovo K6 Power (první pohled)

24. 1. 2017 | 0

Typický představitel střední třídy smartphonů? Je jím prostřední člen „ká šestkové“ rodiny – Lenovo K6 Power. Zapadne v davu průměrných telefonů, nebo zaujme a vystoupí? Na to se podíváme v tomto prvním pohledu a následně také v recenzi.

Na první pohled musím říct, že je velice podobný svému staršímu bráškovi z rodiny K5 (viz fotky níže). Na rozdíl od něj má K6 celokovové tělo, ale také je o pár gramů težší. Telefon disponuje Full HD IPS displejem s úhlopříčkou 5″, nad kterým najdeme kromě reproduktoru také 8MPx selfie fotoaparát, výrazný proximity senzor a notifikační LED diodu. Na zadní straně najdeme čočku 13 MPx fotoaparátu, pod kterou se nachází blesk a čtečka otisku prstu.

 
Lenovo K6 Power vlevo, K5 vpravo

Na bocích najdeme klasická tlačítka hlasitosti a zamykání a sloty na SIM karty. Jedná se o hybridní slot, takže můžete vložit 2 SIM karty, nebo SIM a SD kartu. Telefon se díky zaoblenému tvaru drží v ruce velice dobře. Vzhledem k rozumným rozměrům je dobře dostupná i čtečka otisku prstu na zadní straně. Je jen škoda, že kromě odemykání nemá žádnou další funkci. Trochu netradičně je umístěný 3,5 mm jack a napájecí micro USB konektor. Jsou totiž umístěny na horní straně telefonu.

Co se softwaru týče, v telefonu najdeme Android 6 se spoustou předinstalovaných aplikací, což je otravné. Najdeme tu například Evernote, McAfee nebo třeba UC Browser.

Kdybychom telefon rozebrali, našli bychom uvnitř osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 430,
Adreno 505, 2GB RAM a 16GB ROM.

Silnou stránkou tohoto telefonu by měl být zvuk. Nejen díky technologii Dolby Atmos, ale také díky stereo reproduktorům, které jsou na zadní straně telefonu. Jednou z předinstalovaných aplikací je i aplikace Dolby Atmos, která vám umožní nejen přednastavit si ekvalizér zvuku a další parametry pro jednotlivé typy zvukových zdrojů (hry, filmy, hudba atd.), ale také přehrát zvukové demo, které znělo opravdu dobře. Uvidíme, jak si telefon poradí s hudbou ve formátu MP3 nebo Flac.

 

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky