Lenovo Moto Z + Lenovo Moto Mods (první pohled)

22. 12. 2016 | 0

Když mi včera po poledni přistála na stole poměrně velká krabice, měl jsem radost. Věděl jsem totiž, že jejím obsahem je nové Moto Z se čtyřmi doplňky. Vlastně ani nevím, na co jsem se těšil víc, ale nejspíš to bude kombinace obojího.

Telefon na první dojem zaujme čistým designem. Při vypnutém displeji nám na přední straně vystupuje pouze čtečka otisků prstů (která bohužel neslouží jako tlačítko) a blesk pro selfie fotoaparát. Po rozsvícení velkého 5,5″ amoled displeje s 2k rozlišením zjistíme, že okraje displeje jsou příjemně tenké. Na zadní straně jsou dva výrazné prvky – prvním z nich je vystupující čočka fotoaparátu se zabudovaným bleskem a druhým, troufnu si říct důležitějším prvkem, je 16 zlatých pinů, pomocí kterých můžeme připojit doplňky. Je důležité zmínit, že telefon je velmi tenký – tloušťka je necelých 5,2 mm. Možná i z tohoto důvodu na telefonu nenajdeme 3,5 mm jack. Telefon, stejně jako moduly, je napájen pomocí USB typu C.

20161221_201309

Po softwarové stránce vás asi nepřekvapí, že na telefonu běží Android 6, konkrétně 6.0.1. Co už vás možná ale překvapí, je fakt, že Lenovo se snažilo do systému zasahovat jen minimálně, a tak tu máme téměř čistý a velice svižný telefon. Ono ještě aby nebyl svižný, když uvnitř najdeme 4jádrový procesor Qualcomm Snapdragon 820 a 4 GB RAM.

Musím říct, že na mě telefon působí velice příjemným a svěžím dojmem, uvidíme, jestli po pár dnech používání nezměním názor.

20161221_201838

Nyní se ale pojďme věnovat zbytku obsahu krabice, tedy Moto doplňkům. Pro ty, kdo neví, co jsou Moto doplňky, krátké vysvětlení. Jsou to moduly, které můžete připevnit a propojit pomocí výše zmíněných 16 pinů k telefonu, a rozšířit tak jeho možnosti. Aktuálně jsou na trhu 4 tyto doplňky a na všechny se alespoň v rychlosti podíváme.

Prvním z Moto doplňků je Incipio offGRID™ neboli přídavná baterie. U té není ani moc co popisovat. Jednoduchá přídavná baterie, která přidá telefonu 2200 mAh respektive 22 hodin výdrže. Fajn je, že nefunguje jen jako přídavná baterie, ale spíš jako Powerbanka, takže po připojení dobíjí interní baterii telefonu.

Dalším doplňkem je reproduktor JBL Soundboost, který umožní milovníkům hudby užít si svůj playlist naplno. Modul kromě dvou reproduktorů obsahuje také stojánek.

Třetím doplňkem je fotoaparát Hasselblad True Zoom, jehož největší výhodou oproti už tak dobrému internímu fotoaparátu je 10x optický zoom, xenonový blesk a možnost ukládat fotky ve formátu RAW.

Posledním a dle mého nezajímavějším doplňkem je DLP projektor Moto Insta-Share, který vám z vašeho pokoje udělá kino. Součástí projektoru je také nožička, která umožňuje natočit projektor do libovolného úhlu. Lenovo navíc do telefonu integrovalo velice šikovný software, který rovná obraz do tvaru obdélníku a také dokáže skrývat upozornění, aby vás nerušila při sledování filmu.

 bez-nazvu-4

Musím říct, že na mě moduly na první pohled kvůli své tloušťce působily poměrně těžkopádným dojmem, zejména v porovnání s tak tenkým telefonem, uvidíme, jestli si své rozměry dokáží obhájit.

Podrobnější informace o telefonu a módech se dozvíte v nadcházejících recenzích. Pokud byste měli jakékoliv dotazy, rád vám je zodpovím.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky