Lenovo Moto G4: První pohled

5. 9. 2016 | 0

Když jsem v průběhu měsíce května testoval a následně psal recenzi na „nový“ chytrý telefon Lenovo Moto G třetí generace, posteskl jsem si nad starými a ne tak výkonnými komponenty. Ještě v průběhu testování však nečekaně došlo k představení nástupce v podobě zařízení Lenovo Moto G4.

I za modelem Lenovo Moto G4 téměř určitě stojí ještě samotná Motorola. Na krabici, je jen malý nápis Lenovo, na štítcích je všude uváděno Motorola. V systému pak po Lenovu nenajdeme ani zmínku, stejně tak jako na samotném zařízení. Na tom je pouze v dolíčku na zadní části natištěné logo Motoroly, připomínající netopýří křídla.

20160903_072538

Konstrukce smartphonu Lenovo Moto G4 je opět velice vydařená. Zadní kryt je plastový s povrchem z příjemné gumy. Díky ní telefon v ruce perfektně drží a i přes větší rozměry z ní neklouže. Předchozí generace byla vybavena vroubkováním, za kterým uplývaly nečistoty, to se zde již neděje. Rámeček je kovový a displeji s úhlopříčkou 5,5 palce a FullHD rozlišením snad chybí pouze ochranné sklo Gorilla Glass.

lenovo moto g4

Na rozdíl od předchozí generace smartphonu chybí vodotěsnost. Telefon je vybaven pouze vodoodpudivou nanovrstsvou, která má smartphone chránit třeba před kapkami deště. V podstatě jde o povlak, díky kterému kapky vody z těla smartphonu rychle odtečou pryč.

K zahození není ani hardwarová výbava, která čítá 2 GB paměti RAM, 16 GB interní paměti a procesor Qualcomm Snapdragon 617 s osmi jádry, taktovanými až na 1,5 GHz. V prodeji je také varianta s přídomkem „plus“, která bohužel nepřidává do telefonu dalších 16 GB interní paměti na celkových 32 GB, jak jsem ještě při představení doufal, ale pouze zvyšuje rozlišení fotoaparátu na 16 Mpx (ze 13 Mpx v klasické verzi Moto G4) a nově zde také najdete čtečku otisků prstů. Ta (bohužel) není umístěná v zadní části smartphonu, nýbrž v přední, pod displejem. A to je škoda, konečně by mohl najít své využití „ten dolík s netopýřím M“. I když možná někomu čtečka v přední části vyhovuje více.

Díky čistému systému Android ve verzi 6 je telefon svižný a vše funguje, jak by mělo. V telefonu až na pár drobností není žádná předinstalovaná aplikace. Těmi drobnostmi myslím aplikace pro správu povelů a gest.

V balení, na rozdíl od předchozí generace, nalezneme nabíječku. Ta však nemá odnímatelný USB kabel, pokud tedy propojujete svůj smartphone s počítačem, budete muset s sebou tahat další kabel navíc. Baterie má kapacitu 3000mAh a výrobce slibuje nabití na 80% za 15 minut.

Telefon mám v rukou pár hodin. Zatím jsem zde nenašel nic, co by mi jakkoliv vadilo, tedy až na větší zahřívání při spuštěném fotoaparátu.

Pokud máte na toto zařízení zálusk, určitě si počkejte na recenzi.

 

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky