Moto X Force, Moto G a Moto X Play: návrat netopýřích křídel

21. 4. 2016 | 0

Ve středu 19.4.2016 došlo v Praze ke slavnostnímu představení trojice nových smartphonů značky Moto (dříve Mototorola). Jedná se tak o první přístroje, které jsou výsledkem akvizice společnosti Motorola v minulém roce.

Moto X Force – pan nezničitelný

Bezesporu hlavním tahounem celé akce byl smartphone Motorola X Force. Ten byl navržen tak, aby uspokojil potřeby zákazníků po smartphonu nejvyšší třídy, zároveň ale s vysokým stupněm ochrany proti poškození. Vznikl tak první chytrý telefon na světě, který je nabízen pod značkou „s nerozbitným displejem“ (Moto ShatterShield). Telefon je složen z pěti vrstev, které dohromady zajišťují špičkovou odolnost před rozbitím. Vše bylo zúčastněným předvedeno několikametrovým pádem na zem.

Z parametrů zmiňme 5,4“ OHD AMOLED displej, vysoce výkonný osmijádrový procesor Qualcomm Snapgradon 810, 3 GB RAM či dvojicí kvalitních fotoaparátů. Zadní snímač má kapacitu celých 21 Mpx, přední pak nabízí 5 Mpx s širokoúhlým objektivem a integrovaným bleskem. Energii obstará 3760 mAh baterie s funkcí TurboPower, která umožňuje nabít telefon na 13 hodin práce již po 15 minutách. To vše v pevném těle s hliníkovým rámem a operačním systémem Android 5.1 Lollipop, přičemž aktualizace na Android 6.0 je samozřejmostí. Na trhu bude od května za cenu od 19999 Kč.

Lenovo-Moto-X-Force_3

Moto G – dostupný a vodotěsný smartphone

Nový smartphone navazuje na dvě oblíbené generace svých předchůdců. Jde však ještě dál. Jeho hlavním lákadlem je stupeň ochrany proti vodě dle specifikace IPX7. Díky ní mu nedělá problém ani náhodný pád do vody. Odolnost doplňuje krycí sklo Corning Gorilla Glass.

Smartphone je vybaven 5“ IPS displejem s HD rozlišením, výkon obstará procesor Qualcomm Snapdragon 410. Zadní fotoaparát má rozlišení 13 Mpx. Přístroj přináší podporu dvou SIM karet s funkcí inteligentního volání, kdy si telefon pamatuje, z jakého čísla komu voláte a následně pak volí správnou SIM kartu za uživatele. Běží na operačním systému Android 5.1 Lollipop, počítá se ale s aktualizací na Android 6.0 Marshmallow. Na trhu se objeví v květnu za cenu od 5499 Kč.

motorola-moto-x-style-india-launch

Moto X Play – výkonný obr

I poslední z trojlístku novinek přináší zvýšenou odolnost, byť ze všech tří nejnižší. Moto X Play disponuje certifikací proti stříkající vodě (IP52). Nabízí 5,5palcový IPS Full HD displej, který se chlubí velmi tenkými rámečky po stranách přístroje.

Srdcem přístroje osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 615, doplněný o 2 GB operační paměti. Díky 3630 mah baterii poskytne výdrž až na 48 hodin provozu. Podobně jako Moto X Force, i levnější kolega nabídne 21 Mpx zadní fotoaparát, doplněný o přední 5 Mpx snímač pro kvalitní selfie obrázky. I on přichází s Androidem 5.1 Lollipop a plánovanou aktualizací na Android 6. Cena je stanovena na 8999 Kč.

null

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky