Lenovo Vibe S1: První pohled na stylový selfie telefon

28. 1. 2016 | 0

Takzvané „selfies“, tedy autoportréty, jsou ve světě čím dál víc oblíbenější. Není tedy divu, že se i výrobci mobilních telefonů ubírají tímto směrem. Stejně tak i Lenovo, které se nebojí experimentovat a uvedlo na náš trh povedený smartphone Lenovo Vibe S1, který je výjimečný především díky duálnímu selfie fotoaparátu.

Na první pohled je jasně znát, že se telefon bude snažit zaujmout svým vzhledem. Tomu napovídají především povedená zakulacená skleněná záda v kombinaci s kovovým rámečkem. Díky zakulacené zadní části se telefon lépe drží, snadněji ovládá a také vypadá tenčí, než ve skutečnosti je. Možná i díky skleněnému provedení je zadní část neodnímatelná a baterie je tedy nevyměnitelná.

DSC_0360

Na spodní straně nalezneme mimo standardního microUSB konektoru i dva výstupy, které vypadají identicky, a leckoho by napadlo, že se jedná o dva výstupy reproduktorů. Není tomu tak, reproduktor je pouze jeden, druhý otvor je mikrofon. Levá strana skrývá kombinovanou šachtu pro SIM karty nebo paměťovou kartu. Šachta je kombinovaná, lze do ní tedy vložit jednu SIM kartu a paměťovou kartu, nebo dvě SIM karty. Je také vhodné zmínit, že do telefonu pasují pouze nano SIM. Se standardní, nebo micro SIM zde tedy nepochodíte. Pravá strana nabídne klasicky tlačítko pro zapnutí displeje a jednolité tlačítko pro úpravu hlasitosti.

DSC_0369

Displeji není co vytknout, ačkoliv bych jej uvítal o něco větší. 5“ považuji jako naprosté minimum pro pohodlné používání. Matice je tvořena kvalitním IPS panelem s FullHD rozlišením, což na dané úhlopříčce tvoří jemnost 440 pixelů na palec. Skvělé jsou také pozorovací úhly telefonu a podání barev. Velkým plusem je také použité ochranné sklo Gorilla Glass 3, které displej ochrání před náhodným poškrábáním. Nad displejem je možné nalézt 8Mpx fotoaparát s BSI senzorem a světelností F2.2, kterému sekunduje ještě druhý fotoaparát s rozlišením 2Mpx. O tom, jak to celé funguje, se rozepíšu v recenzi.DSC_0364

Pojďme se v tomto prvním pohledu podívat také na použitý hardware. Srdcem tohoto telefonu je výkonný osmijádrový procesor MediaTek MT6752 o taktu 1,7 GHz. K dispozici je také operační paměť s kapacitou 3 GB a interní úložiště s kapacitou 32 GB, ze kterého si sám systém ukrojí zhruba 6 GB. Telefon podporuje paměťové karty do kapacity až 128 GB. Samozřejmě nechybí ani podpora nejnovějšího 4G LTE připojení.

DSC_0376

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky