Lenovo XClarity – snadné řízení infrastruktury

10. 12. 2015 | 0

Lenovo se v oblasti serverů řadí k absolutním špičkám na trhu, strategickou spolupráci s serverovým gigantem IBM stvrdila v roce 2014 akvizice divize x86 serverů, čímž se Lenovo stalo dominantním hráčem také na poli podnikových serverů. S rostoucím portfoliem nezůstala bez odpovědi ani otázka správy, efektivního řízení a údržby serverů. Nástroj Lenovo XClarity je přímou reakcí na konkrétní požadavky uživatelů.

Společnosti rostou, jejich potřeby se vyvíjejí a mění – s tím se pochopitelně transformuje i jejich IT infrastruktura, počet serverů rapidně roste, stejně tak i jejich význam, který lze bez nadsázky označit za klíčový, jelikož pro většinu firem představují servery prostředek zajišťující chod nezbytných systémů a aplikací, jejichž dostupnost je kriticky důležitá. Proto sílí důraz nejen na spolehlivost a vysokou kvalitu samotného hardwaru, ale také na maximální zjednodušení jeho správy, urychlení nasazení nových serverů a automatizaci opakujících se procesů. Na to zareagovalo Lenovo, které mohlo díky dlouholetým zkušenostem přijít s produktem, odpovídajícím přesným technickým a obchodním požadavkům moderních provozů. S IBM System Directory za zády vyvinulo Lenovo novou platformou XClarity, která je doslova vytvořená na míru uživatelům Lenovo serverů.

Lenovo XClarity je nástroj přímo určený pro potřeby zákazníků, kteří vyžadují důslednou inventarizaci, sjednocenou správu a efektivní řízení serverů. Řešení Lenovo XClarity lze bez problémů integrovat se System x servery a škálovatelnými bladovými Flex Systemy.

Řešení centralizuje a zjednodušuje správu, monitoring serverů nebo jejich nastavení podle konfiguračních vzorců, čímž se významně urychluje nasazení nebo modifikace klasické i cloudové infrastruktury. Veškerá interakce a ovládání probíhají v uživatelsky přívětivém grafickém rozhraní, jehož obsluha je skutečně intuitivní, základní funkčnosti si každý administrátor bez problému okamžitě osvojí. XClarity řešení přichází ve dvou variantách : XClarity Administrator a XClarity Pro.

Lenovo XClarity Administrator

XClarity ve verzi Administrator ocení především správci, kterým řešení usnadňuje nasazení, konfigurace a údržbu serverů. Správci v přehledném uspořádání ovládacího rozhraní rychle najdou veškeré informace a provedou požadované operace. Automatizace základních úkonů nezbytných pro chod infrastruktury, jako jsou aktualizace firmwaru, konfigurace a nasazení operačního systému a hypervisoru, je díky XClarity zjednodušena a zprovoznění tradiční i cloudové infrastruktury a další zásahy se citelně urychlují. XClarity se snadno integruje s externími cloudovými službami nebo dalšími nástroji pro správu IT služeb pomocí REST API nebo PowerShell CLI.

Lenovo XClarity Pro

XClarity ve verzi Pro kombinuje výhody XClarity Administrator, které doplňuje o moduly Lenovo XClarity Integrator pro VMware vCenter a také pro Microsoft System Center. Jak názvy integračních modulů napovídají, verze Pro je určená pro virtualizovaná prostředí.

Funkcionality edic

Lenovo XClarity feature

Lenovo XClarity Administrator

Lenovo XClarity Pro

Hardware Deployment & Administration Tasks

Automated inventory discovery & monitoring

x

x

Firmware updates & compliance enforcement

x

x

Configuration patterns

x

x

Bare metal provisioning of operating systems & hypervisors

x

x

Extensibility

REST APIs

x

x

Windows PowerShell

x

x

SNMP, Syslog, email forwarding

x

x

Supported Hardware

Lenovo Flex System

x

x

Lenovo System x M5 x X6 rack servers

x

x

Other Lenovo System x servers

 

x

Automation & Resiliency in Microsoft Hyper-V or VMware ESXi Clusters

Manage physical & cluster resources from the virtualization management console

 

x

Non-disruptive server reboots in clusters

 

x

Non-disruptive server updates in clusters

 

x

Predicted hardware failure-based VM migration in clusters

 

x

XClarity jako úspěch

Lenovo s XClarity přineslo ojedinělý systém správy a nutné údržby serverů, umožňující výrazně usnadnit a zautomatizovat potřebné IT procesy, zjednodušit uvedení nových serverů do provozu i jejich updaty, ale také zajistit integraci do stávající infrastruktury tak, aby vše proběhlo v souladu s požadavky společnosti a s jejími potřebami a pravidly.

Pro společnosti přináší Lenovo XClarity způsob, jak mít pod kontrolou rozsáhlé hardwarové zdroje a současně přináší možnost, jak adekvátně reagovat na vyvíjející se technologie a měnící se potřeby společností. XClarity je vyslyšením volání po jednoduchém a účinném nástroji konsolidované správy, který usnadní operace nezbytné k bezproblémového chodu serverů, a to v porovnání s jejich klasickou správou daleko jednodušeji a rychleji.

Více o XClarity na stránkách Lenovo – http://shop.lenovo.com/cz/cs/systems/software/systems-management/xclarity/

Stručný přehled funkčnosti Lenovo XClarity najdete zde.

Srovnání Cisco UCS Manager najdete zde.

Srovnání s HP OneView najdete zde.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky