Lenovo Battery Gauge po aktualizaci nefunguje – řešení

27. 12. 2015 | 0

Po aktualizaci aplikace Lenovo Battery Gauge se může stát, že se vám přestane zobrazovat. Jak ji vrátit zpět?

Pro Windows 10 vydalo Lenovo aplikaci Battery Gauge, která trochu po vzoru ThinkVantage Power Manageru z Windows 7 na hlavním panelu zobrazí velký ukazatel baterie, nabíjení a jednoduchou, ale vcelku příjemnou nabídku funkcí a rychlých odkazů do nastavení, která také spolupracuje s aplikací Lenovo Settings.

battery_gauge_menu

Popis problému

Především pokud jste používali starší verzi Lenovo Battery Gauge (např. 1.0.17), mohlo na vás po aktualizaci čekat nemilé překvapení, které potkalo i mě (ačkoliv manželce se tento problém vyhnul – zřejmě proto, že používala novější verzi aplikace a/nebo tak často neaktualizovala): namísto vylepšení funkcí a opravy chyb zapříčinila aktualizace úplné zmizení ukazatele baterie. Nepomáhala přeinstalace ani instalace starší verze. Problém trval i u verze 1.0.21.

Řešení problému

I v tomto případě je řešení velmi jednoduché – stačí nainstalovat poslední, nejnovější verzi 1.0.23, která již problém opravuje. Nic víc není třeba, ani nemusíte laborovat s různými cleanery či optimalizátory Windows – nepomohou.

A kde že byl zakopaný pes? Předchozí verze aplikace, resp. její instalátor, po sobě podle všeho neuklidil, jak měl, a tak se nová verze nemohla nainstalovat. To je již opraveno.

Aktuální verzi Lenovo Battery Gauge stahujte zde.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky