Čeká nás nový konvertibl Yoga „Pro“?

29. 9. 2015 | 4

Podle serveru NotebookItalia, který našel (dnes už odstraněné) produktové stránky, nás čeká – ne snad překvapivě – nová generace konvertibilního Ultrabooku Yoga Pro. Namísto očekávaného označení „Yoga 4 Pro“ by se zařízení mělo jmenovat „Yoga 900“ po vzoru nové názvové strategie.

Pro velkou popularitu zavedlo Lenovo s druhou generací konvertibilních (či, jak je nazývá Lenovo, „vícerežimových“) zařízení či konkrétně Ultrabooků Yoga rovněž model s přídomkem „Pro“, který se od „běžných“ modelů odlišoval prémiovým provedením a parametry. Ve výsledku to znamenalo plně kovové, lehké, tenké a velmi dobře vybavené zařízení s kvalitním zvukem, příjemnými povrchovými materiály a displejem s opravdu vysokým rozlišením. Naši recenzi Yogy 2 Pro najdete zde, recenzi poslední generace s unikátním „hodinkovým“ pantem, Yogy 3 Pro, zase zde.

Yoga 3 Pro nám přišla, že už možná trochu moc tlačila na pilu – používala úsporné procesory Intel Core M, byla extrémně tenká i lehká, chyběla jí šestá řada klávesnice, konstrukce byla – logicky, vzhledem k opravdu tenoučkému a lehoučkému provedení – převážně lepená a cenovka byla posazena skutečně vysoko. Nedá se říci, že by se jednalo o špatné zařízení, byla to exkluzivní stylovka s adekvátně tomu nastavenou cenou (i když i ta byla o něco vyšší, než bychom si přáli). Na první pohled zařízení okouzlilo, po dlouhodobějším sžívání ale ani zdaleka nebylo pro každého.

Server NotebookItalia (a následně česky Svět Mobilně) na konci srpna odhalil na základě již stažených produktových stránek existenci zřejmě připravované nové generace Yogy Pro, tentokrát údajně s označením Yoga 900 (dle nového značení bude 900 nejvyšší model, logicky tak nástupce Yogy 3 Pro). Server WinFuture.de o necelý měsíc později přidal konkrétní specifikace a zřejmě oficiální fotky. Nový model, zdá se, jasně navazuje na Yogu 3 Pro, jen zařízení v mnoha ohledech dospívá…

Lenovo-Yoga-900-13-1443179689-0-12

Tak předně by uvnitř měl tikat už „plnohodnotný“ úsporný mobilní procesor Intel Core i5, nebo i7 nejnovější šesté generace Skylake, samozřejmě s vestavěnou integrovanou grafikou Intel. Doplněný je o 8 GB DDR3L RAM (zajímavé, že nebyla použita DDR4, ale specifikace nemusí být finální), maximum je ale zřejmě 16 GB. Zařízení má k dispozici pouze SSD disk (256-, nebo 512GB), zachovává QHD+ IPS dotykový displej se svítivostí 300 nit, klávesnice dostává zpět šestou řadu a výrazně narostla baterie (66 Wh), vydržet by měla až 9 hodin.

Kvůli tomu se už však Yoga 900 nemá těšit tak tenkému a lehkému tělu – je o 2 mm tlustší a 100 g těžší. Design a provedení však zůstává shodné, a to včetně unikátních pantů. Zařízení má navíc dostat univerzální USB-C konektor, zde se ale zdroje rozchází – dle WinFuture.de se jedná o micro-HDMI. Spíše se ale asi opravdu jedná o USB-C s přímou podporou USB, DisplayPort, pomocí redukce také VGA a HDMI. Zařízení by se také mělo těšit z nového, tiššího a účinnějšího chlazení.

Specifikace Yoga 900-13:

  • Operační systém: Windows 10
  • Displej: 13,3″ QHD+ (3 200 x 1 800 bodů), 300 nit, Pentile matice, 72% barevný gamut
  • CPU: Intel Core i7-6500U, i5-6200U (Skylake)
  • GPU: Intel HD
  • RAM: Až 16 GB LP-DDR3
  • HDD: pouze SSD, 256/512 GB
  • Zvuk: repro JBL, 2x 1,5 W, komora 3 ccm, rozšíření Dolby Home Theatre
  • Webová kamera: 720p, 30 FPS
  • Připojení: Intel 802.11ac 2×2
  • Klávesnice: 6řadá, podsvícená
  • Baterie: 4článková, 66 Wh, cca 9 hodin přehrávání HD videa
  • Porty: 1x USB-C, 2x USB 3.0, 1x napájecí konektor s funkcí USB 2.0, čtečka paměťových karet 4v1, sdružený audio konektor
  • Rozměry, váha: 324 x 225 x 14,9 mm, 1,29 kg

V tuto chvíli samozřejmě nedokážeme potvrdit, co z uvedeného je pravda. Přestože unikly – podle všeho pravé – fotografie i specifikace v určitém stádiu rozpracovanosti, není možné se na vše zcela spolehnout. I kdyby se jednalo o informace z interních prezentací Lenovo, ty jsou až do posledních chvílí v nefinálním stavu a mnoho funkcí, specifikací, ale i design se může ještě měnit. Třeba rozpor mezi specifikací NotebookItalia (procesory Skylake, USB-C) a WinFuture.de (Broadwell, micro-HDMI, neznámý typ Wi-Fi) dává tušit, že jasno bude až ve chvíli, kdy bude možné notebook fyzicky otestovat. Ale z toho, co uniklo na světlo světa, je jasné, že to bude stát za to. Že by Lenovo napravilo křivdy Yogy 3 Pro?

Co říkáte na uniklé informace? Jak se vám Yoga 900-13 zatím jeví?

Zdroje: NotebookItalia, Svět Mobilně, WinFuture.de

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky