Osobní rekord Lenova: Smartphonu A6000 se prodalo 20 tisíc kusů během 3 sekund!

7. 2. 2015 | 2

Lenovu se povedl opravdu bleskový prodej… Jeho smartphone s modelovým označením A6000 byl „fuč“ během 3 sekund. Tento cenově dostupný LTE smartphone se začal prodávat v Indii v síti obchodů Flipkart.

Je zvláštní, že tak skvěle se daří zrovna tomuto telefonu, jelikož něco podobného se opakovalo i minulý týden (28. ledna), kdy bylo prodáno 10000 kusů během 2 sekund. Lenovo si úspěchu všimlo, a rozhodlo se, že nabídne i třetí vlnu prodeje, a to konkrétně 11. února.

gsmarena_001

Zákazníci, kteří bohužel davové šílenství „nestihli“, se budou muset do třetího kola prodeje registrovat. Lenovo však zatím neodhalilo přesné množství, které příští týden uvolní do prodeje, ale soudě podle šílenství bude nabízené množství ještě vyšší, než doposud.

Výstřižek

Lenovo A6000 je slušná střední třída, která nabízí 64-bit procesor Snapdragon 410 se čtyřmi jádry Cortex-A53, taktovanými na 1,2 GHz. Smartphone dále nabízí 1GB paměti RAM a vnitřní paměť o velikosti 8GB. Displej má pak úhlopříčku rovných 5″ a nabízí HD rozlišení. Panel je pak typu IPS. Hlavní fotoaparát nabízí rozlišení 8 MPx a vepředu to pak je 2 MPx kamerka pro videohovory. Toto zařízení také podporuje dual-SIM funkcionalitu, kde obě SIM podporují LTE sítě. Nechybí ani Wi-Fi a Bluetooth ve verzi 4.0. Smartphone běží na OS Android ve verzi 4.4 překrytém systémovou nádstavbou Vibe UI 2.0.

Lenovo A6000 se aktuálně prodává za nějakých $113. Na LTE smartphone je to celkem solidní částka, proto není divu, že jej Indové skupují jak šílení. Cílem Lenova je především dodávat kvalitní, ale přesto levnou elektroniku do těchto rozvíjejících se trhů a myslíme, že je Lenovo na správné cestě, jak právě zde uspět.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky