Náhled pod kapotu UltraBase Series 3 (galerie)

16. 1. 2015 | 0

Má dokovací stanice UltraBase Series 3 (kompatibilní s ThinkPady X220 a X230) trpí zvláštní vadou. Vložím li do ní notebook v úsporném režimu, laptop se v mžiku vypne. Včera večer jsem se rozhodl UltraBase otevřít a podívat se, zdali v ní neobjevím nějaký problém.

No, samozřejmě jsem neobjevil nic. Kdo ví, kde je chyba. Laptopu v úsporném zkrátka ihned po vložení zhasne indikace režimu spánku. Připojení AC adaptéru či vložení DVD mechaniky nemá na vadu vliv. V docku se vypínají i ostatní ThinkPady X220. Skutečná záhada.

Dok jsem koupil s už ustřiženým jedním stříbrným „páskem“ (celkem z doku vykukují čtyři), takže jsem se domníval, že by problém mohl být zde. Ustřižený plíšek jsem nalezl zapadlý uvnitř stanice a velmi provizorním (a neprofesionálním) způsobem jsem jej přilepil zpět tak, aby se dotýkal zbytku původního, dosud držícího kovového pásku. Samozřejmě bez výsledku. Dok navíc dlouhou dobu fungoval i s touto vadou bez jakýchkoliv problémů.

Jelikož se doky neopravují (jsou měněny přímo kus za kus), nemám ani možnost utržený kovový pásek vyměnit. Rozhodl jsem se tak alespoň pro vás, čtenáře, nabídnout poměrně ojedinělý náhled „pod kapotu“ tohoto černého plastového příslušenství.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky