První pohled na All-in-One Lenovo C260

23. 12. 2014 | 0

V mém dnešním prvním pohledu se podíváme na All-in-One počítač Lenovo C260. Jak již je známo, All-in-One počítače jsou počítače, které mají přímo v monitoru téměř vše, co uživatel k jeho obsluze potřebuje. Hlavní důvod, proč si pořídit právě All-in-One počítač, je dle mého názoru ten, že zabírá mnohem méně místa než klasické desktopy. Odpadá také nutnost pořizovat si více příslušenství, jako je monitor, reproduktory, ale také klávesnice s myší, které jako právě u modelu C260 bývají přibaleny. Po vybalení tak máme plnohodnotný nástroj pro naše aktivity.

Absolutní výhodou All-in-One počítačů je právě úspora místa. Když mi počítač přišel domů, stačilo jej vybalit, připojit periferie, projít si prvotním nastavením systému a začít používat. Počítač vypadá pěkně, nikde se neválí klubko kabelů a je poměrně tichý. Pojďme se ale podívat na samotný model C260. Tento model patří do skupiny cenově dostupných počítačů. Jejich cena začíná na devíti tisících (8 tisíc v případě verze s 2 GB RAM), což je na plně vybavený počítač s HD+ monitorem a Windows 8.1 pěkná cena.

Testovaný model dorazil v bílé variantě. Vzhled počítače je příjemný a nikde se nenachází žádný extrémně lesklý plast. Do bílé barvy bylo vyvedeno také příslušenství – tedy klávesnice s myší.

Displej

Na první pohled samozřejmě zaujme velký, 19,5” displej s rozlišením 1 600 x 900 pixelů, v matném provedení. Displej nabízí velmi příjemné barvy a optimální hladinu minimálního a maximálního jasu. Samotný počítač stojí na dvou nožkách a jeho sklon se dá regulovat díky širší zadní nožce. Po nastavení počítače do určitého sklonu nožka drží a počítač neklouže a nemění svůj sklon. Testovaný model neměl dotykovou obrazovku, na našem trhu však takovéto modely můžeme najít.

C260

C260

Pod displejem se nachází čtyři tlačítka, která slouží pro ovládání hlasitosti a upravování jasu. Na levé straně jsou pak diody, které nás informují o zapnutí počítače a jeho stavu. Tyto diody jsou velmi slabé a při práci ve tmě neruší. Pod tím vším se nachází dvojice reproduktorů o výkonu 10 W, které se postarají alespoň o základní ozvučení. Nad displejem pak nalezneme webkameru o rozlišení 1 MPx.

20141210_133222_HDR

Konektory

Levá boční strana počítače obsahuje čtečku paměťových karet, 1 x USB 2.0, 1x USB 3.0 a konektor pro mikrofon a také sluchátka.

Na pravé boční straně nalezneme tlačítko pro zapnutí počítače a DVD vypalovačku.

Zadní strana obsahuje napájecí konektor, LAN port, HDMI a dvojici USB 2.0.

20141210_133253_HDR

Hardwarová výbava a operační systém

Testovaný model byl vybaven procesorem Intel Pentium J2900 o taktu 2,41 GHz, 4 GB paměti RAM a klasickým pevným diskem o kapacitě 500 GB.

Počítač je dodáván s operačním systémem Windows 8.1 s aplikací Bing. Jedná se o plnohodnotný operační systém, ve kterém je integrován vyhledávač Bing. Pokud jej však nebudete chtít využívat, můžete jej změnit za jiný.

Závěrem

Pokud vás zajímá, jak si tento počítač vedl při testování a aktivním používání, nezapomeňte se podívat na recenzi, která vyjde co nevidět. Z mého pohledu se jedná určitě o zajímavý počítač, který svým vzhledem zapadne na každý pracovní stůl a poskytne dostatek výkonu ke všem běžným činnostem.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky