Lenovo se začalo angažovat v dobročinných akcích

22. 11. 2014 | 0

10. listopadu posílilo Lenovo svůj vztah se společností Dress for Success, která poskytuje lidem pomoc při hledání zaměstnání. Lenovo se zavázalo tím, že pomůže ženám veteránkám při hledání smysluplného zaměstnání, jak jen bude moci.

Abyste pochopili celý význam, dovolím si uvést menší vložku o tom, čím se vlastně Dress for Success zabývá:

Hlavním posláním firmy Dress for Success je podporovat ekonomickou nezávislost znevýhodněných žen tím, že poskytuje profesionální oblečení, síť podpory a nástroje profesního rozvoje, které pomáhají ženám, aby se jim dařilo v práci i v životě.

Společnost byla založena v New Yorku v roce 1997. Dress for Success je globální nezisková organizace nabízející služby, jejichž cílem je pomoci klientům najít si zaměstnání a setrvání v práci. Každý klient obdrží jeden oblek, když má pracovní pohovor a může se vrátit pro druhý oblek nebo jej vrátit, jakmile práci získá.

Při první návštěvě žena obdrží oblek vhodný pro odvětví, ve kterém jde na pohovor, a pokud je k dispozici, obdrží i příslušenství. Poté, co žena najde práci, se může vrátit, aby jí Dress for Success nabídnulo případné dodatkové oblečení, aby si vytvořila základ profesionálního šatníku.

Dress for Success ale těmito službami nekončí… Nabízí také intenzivní program, kde ženám ukazuje prvních klíčových 30 dní v novém zaměstnání, kde je žena podrobena různým výzvám. Toto ženám poskytuje možnost, jak se na novou práci připravit, odhalit své neduhy, se kterými by se mohly během prvních chvil potýkat a najít vhodná řešení, jak případné trable vyřešit.

Toto vše je nabízeno v několika světových pobočkách, jmenovitě v USA, Austrálii, Polsku, Irsku, Lucembursku a jiných státech.

Jak je do toho tedy vlastně zapojeno Lenovo? Především sponzoruje právě ony zmiňované obleky pro dámy a pány (veterány), kteří se chtějí zapojit zpět do normálního běhu života. Toto je jen jedna z mnoha aktivit, které se nedávno konaly, na podporu veteránů v USA.

„Partnerství s Lenovem nám (Dress for Success) poskytne možnost pomoci potřebným a zničit bariéry, které stojí mezi lidmi a úspěchem v osobním či profesním životě,“ zmínila Beth Briggs, výkonná ředitelka společnosti Dress for Success.

Podle dostupných údajů je míra nezaměstnanosti u žen-veteránek až dvakrát vyšší, než u jejich protějšků, konkrétně ve výši 14,8 %, oproti 6,2 % u mužů.

„Lenovo cítí velký závazek vůči podporování armády našeho národa. Toto partnerství s Dress for Success je důležitou částí tohoto úsilí,“ vysvětluje Beth Segovia, výkonná ředitelka pro oblast Lenovo PC služeb.

Oznámení prohloubení spolupráce proběhlo během tiskové konference na mezinárodním leteckém centru v Severní Karolíně. Lenovo již však se společností spolupracuje poslední 4 roky.

lenovo-dress-for-success-300x200

Zdroj: Lenovo Community Connection

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky