Lenovo řečí čísel: vzrůst všech divizí

7. 11. 2014 | 0

Největší světový výrobce osobních počítačů hlásí za druhé čtvrtletí čistý zisk ve výši 262,1 milionů dolarů, což představuje nárůst o 19 % oproti období minulého roku.

Lenovo Group ve čtvrtek oznámilo, že jeho čistý zisk za druhé čtvrtletí vzrostl o 19 %, neboť zvýšilo svou přítomnost na PC a smartphone trzích.

Čínský počítačový gigant zaznamenal čistý zisk ve výši 262,1 milionů dolarů (kolem 5,8 miliard Kč) za období tří měsíců, končící 30. září, oproti 219,7 milionům dolarů o rok dříve. Analytici očekávali v průměru 259,8 milionů dolarů (podle odhadů vypracovaných agenturou Bloomberg).

Lenovo, největší světový výrobce osobních počítačů, oznámilo své příjmy ve druhém čtvrtletí, které vzrostly o 7 % na 10,48 miliard dolarů (zhruba 230 miliard Kč) oproti 9,77 miliardám dolarů.

„Lenovo mělo další silné čtvrtletí, ve kterém jsme mohli jasně vidět vynikající expanzi zisku,“ Yuanqing Yang, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Lenovo. „Nejenže nyní máme téměř 20% podíl na PC trhu, ale stali jsme se vůbec poprvé číslem jedna na obsáhlejším PC + tablet trhu.“

Lenovo si svou pozici neustále udržuje, i když PC trh poslední dobou skomírá. V meziročním porovnání se posunulo o dalších 11 % výše.

Dále se Lenovo také činilo v oblasti telefonů, kde za druhý kvartál prodalo na 17 milionů kusů, což představuje nárůst o 38 %. Jeho zastoupení na smartphone trhu je nyní rovno 5,2 %.

Lenovo se také činí v oblasti podnikových řešení, kde se daří hlavně ThinkServerům. Rok od roku se tato divize posouvá o 35 % výše a výše.

maxresdefault

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky