Nové možnosti nastavení zón pro pravé tlačítko u ThinkPadů

8. 10. 2014 | 0

Lenovo vydalo nový ovladač UltraNav, který se stará o funkčnost touchpadu (TrackPadu) a TrackPointu, ve kterém uvedlo nová nastavení zón pro pravé tlačítko myši.

UltraNav je obecně název, kterým Lenovo (resp. už od časů IBM) označuje dvojici polohovacích zařízení na noteboocích ThinkPad – touchpad (TrackPad) a TrackPoint. Je samozřejmé, že obě tato zařízení, tradičně dodávaná společností Synaptics, pracují nejlépe až s ovladačem. Právě ten Lenovo nyní aktualizovalo na verzi 18.0.7.57, která přináší jednu poměrně výraznou a příjemnou novinku (a jednu vedlejší, méně důležitou jako vedlejší produkt) pro majitele notebooků ThinkPad s TrackPadem, tedy sdruženou polohovací plochou.

Znáte to: se starším ThinkPadem, který byl vybavený vyhrazenými tlačítky touchpadu i TrackPointu jste mohli kdykoliv používat kteroukoliv sadu z nich. Znám uživatele, kteří používají touchpad, ale je pro ně lepší klikat tlačítky TrackPointu, případě existují uživatelé, kteří mezi sadami tlačítek rádi přecházejí, jak se jim to hodí. To s novým TrackPadem tak docela nešlo, protože pokud jste polohovali touchpadem, nebyly horní TrackPoint zóny aktivní.

ultranav-settings

Toto chování nový ovladač mění, protože dává uživateli možnost nastavit pro režim touchpadu jak spodní zónu pravého tlačítka, tak horní, tedy pro pravý klik můžete nově používat jak pravou spodní, tak pravou horní (tedy TrackPoint) zónu. Uživatelům, o kterých píši v předchozím odstavci, by tato změna měla přijít vhod (ač já ji příliš neocením, protože používám režim klasického TrackPointu, kdy je touchpad neaktivní).

ultranav-settings-metro

A jaký je „vedlejší produkt“ aktualizace? Polohovací zařízení je nově možné spravovat přímo v dlaždicové aplikaci Lenovo Settings bez nutnosti přecházet do klasické pracovní plochy. (Ostatně ohledně Lenovo Settings v poslední době probíhá hned několik změn – kromě toho, že je aplikace nově v češtině, nabízí i nová nastavení a nabídku s rychlými možnostmi (jako hlasitost, režim letadlo, přepínání připojení nebo podsvícení klávesnice či vypnutí touchpadu).

ultranav-driver-web

Nový ovladač aktualizujete buď pomocí Lenovo System Update, nebo můžete stahovat z webu podpory Lenovo.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky