Lenovo si drží pozici jedničky v prodeji počítačů na českém trhu

12. 10. 2014 | 2

Společnost Lenovo si v první polovině roku zachovala pozici největšího dodavatele osobních počítačů v České republice i ve světě.

Česká republika

Podle nejnovějších výsledků výzkumné a poradenské společnosti IDC dosáhlo Lenovo jen za druhé čtvrtletí letošního roku 26,2% tržního podílu, což představuje v meziročním srovnání nárůst o více než polovinu. Své silné postavení potvrdila především v segmentu přenosných počítačů, kde získala 34% podíl na trhu. V kategorii stolních počítačů vzrostlo Lenovo meziročně dokonce o 73, 1 %.

„Jsme velmi rádi, že navazujeme na tradici loňského roku, ve kterém jsme se stali jedničkou na trhu nejen celosvětově, ale i v České republice. Tohoto prvenství bychom nemohli dosáhnout a udržet jej bez našich zákazníků, obchodních partnerů a distributorů, jejichž spolupráce si nesmírně vážíme. Jejich důvěra v naše produkty a služby je pro nás hnacím motorem dodávat v budoucnu ještě lepší služby a inovativní výrobky na trh,“ říká Petr Toman, generální ředitel společnosti Lenovo Česká republika.

Absolutního prvenství za druhé čtvrtletí 2014 dosáhlo Lenovo v kategorii přenosných počítačů, kde společnost zaznamenala 48,1% meziroční nárůst a dosáhla 34% tržního podílu. Za ním stálo rozšiřující se produktové portfolio notebooků a Ultrabooků v čele s novou generací vícerežimového zařízení Lenovo YOGA.

V segmentu stolních počítačů rostla společnost Lenovo meziročně o 73,1 %. Zásluhu na tom má především posílení pozice značky Lenovo jak v oblasti uživatelsky dostupných desktopů, tak i v kategorii firemních stolních PC, kde Lenovo vzrostlo nejvíce mezi prvními pěti největšími dodavateli. K oblíbeným modelům patří kromě All-in-One počítačů i kompaktní modely, jako je například Lenovo Q190.

Lenovo pokračuje v inovacích u klasických notebooků a Ultrabooků a zároveň rozšiřuje své portfolio konvertibilních zařízení, která mohou uživatelé používat v různých režimech od notebooku až po tablet. Vedle posilování pozice na počítačovém trhu se však zaměřuje i na tzv. kategorii PC+, která zahrnuje i tablety a chytré telefony. Od letošního září jsou telefony Lenovo oficiálně distribuovány i na český trh.

Svět

Podle nejaktuálnějších výsledků agentury IDC je společnost Lenovo již šesté čtvrtletí v řadě globálním lídrem na počítačovém trhu, kde dosáhla rekordního 20% podílu. Počítačové odvětví zaznamenává v poslední době známky zlepšení.

Podle zprávy IDC o počtu dodávek za 3. čtvrtletí 2014 Lenovo dosáhlo 20% podílu na světovém PC trhu, což představuje nárůst oproti 19,4% podílu ve 2. čtvrtletí. Společnost Lenovo zaznamenala 11,2% meziroční nárůst a zvýšila tak svůj náskok před druhým hráčem na trhu. Za těmito výsledky stojí více než 15,7 miliónů dodávek za čtvrtletí.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky