Společnost Lenovo si nechala patentovat vlastní “Glass”

30. 6. 2014 | 0

google-glass-vs-smartwatches-11

Jak všichni víme, to, že se něco nechá patentovat, ještě neznamená, že to bude někdy i v obchodech. Nicméně Lenovo právě podalo základní patent pro “Elektronická zařízení a metody zaznamenávání zvuku”. Zařízení, které se objevilo na internetových stránkách USPTO, vypadá asi tak blízko ke Google Glass, jak si jen můžete představit, až na to, že tyto brýle se mají jmenovat “Lenovo Glasses”.

 

Přístroj je velmi jednoduchý. Skládá se z audio a video rekordéru, stejně jako z VOD displejů, které se zdají být z Lumus Labs. To by mohlo tyto zařadit mezi ekvivalenty dalších jiných displejů využívaných v nositelné elektronice a díky vodivým mikrofonům v náušnících využít také metody pro bezdrátovou komunikaci.

 

Patent opatrně popisuje zařízení spíše jako záznamové zařízení než jako “nositelné”, což je z hlediska Lenova krok, který by mohl zajistit, že se nedostane do soudní potyčky s konkurencí. Patentované “Lenovo Glasses” ale také ukazují, jak se vyvíjí zájem společnosti Lenovo – téměř všichni výrobci se momentálně snaží vyvíjet podobný druh přístrojů, od Lenova je podle mě chytrý tah patentovat zařízení zatím s nepředstaveným hardwarem.

 

Lenovo se zatím kromě svých notebooků ThinkPad nemůže na americkém trhu se svými přístroji výrazně uchytit. V dnešní době už ale ani malí výrobci nemohou pomíjet tzv. “wearables”. Stejný případ vidíme i tady.

 

Pokud nám to má něco ukázat, pak je to asi to, že každý se chce dostat do “wearables hry” (a nebavíme se jen o brýlích, ale třeba i hodinkách) a že high-tech brýle začínají být mnohem více cool.

 

screen-shot-2014-06-24-at-2-34-05-pm

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky