Lenovo představilo několik novinek: hliníkové AIO a otočný Flex 2

24. 4. 2014 | 0

Je tomu zhruba týden, co společnost Lenovo představila několik produktových novinek, jmenovitě nový notebook Flex 2 a nový AIO počítač A540. Nová zařízení nabízejí schopnost využívat je v několika režimech, elegantní design a přijatelné ceny.

Prémiový AIO počítač Lenovo A540

I přesto, že největší novinkou bude pro mnohé nová generace Flexu 2, vyčnívajícím prvkem je bezpochyby i počítač Lenovo A540, AIO desktop s jasným 23,8″ displejem a elegantním hliníkovým šasi.

Displej nabízí Full HD (1920 x 1080 px) rozlišení a podporu až 10 dotyků, včetně nastavitelného stojanu.

Jako přidanou hodnotu Lenovo nabízí také možnost ovládání “hands-free” díky Lenovo Motion Control – jedná se o nástroj pro sledování gest, pro který využívá A540 svou vestavěnou webkameru k rozpoznání pohybů a gest prováděných ve vzduchu rukama, jako je možnost ovládání médií, aniž byste se fyzicky museli dotýkat displeje.

Se systémem Windows 8.1, A540 je vybavena blíže nespecifikovaným procesorem Intel Core i7 čtvrté generace a navíc až s grafickou kartou NVIDIA GeForce GT 840A.

Desktop má i další volitelné funkce, jako jsou TV tuner pro sledování televizního vysílání nebo technologie NFC, umožňující spárovat AIO s jiným zařízením pomocí pouhého přiložení k sobě.

Lenovo A540 AIO bude celosvětově dostupný na začátku července, se startovní cenou $1,279.99 za základní konfiguraci. Uvidíme, jak rychle se dostane do Čech, v jakých konfiguracích a kolik vlastně bude stát. V každém případě se však jedná o prémiové, hliníkové All-in-One (po vzoru ostatních modelů řady A – viz např. A720) s odpovídající cenovkou.

354995-lenovo-a540-aio[3]

Levný konvertibl Lenovo Flex 2

Skutečné hvězdy nových notebooků Lenovo jsou nové notebooky Flex 2 (tedy druhá generace Flexů), které jsou k dispozici v 14 a 15,6″ provedení. Notebooky jsou vybaveny 300° kloubem displeje, poskytujícím schopnost použití notebooku ve více režimech.

I když to není úplně konvertibilní notebook (tedy kombinace tabletu a notebooku), jako notebooky Yoga, nové panty umožňují tenkému notebooku, aby byl nastavitelný do režimu “stojan”, s použitím samostatné dotykové obrazovky, zatímco si užíváte sledování filmu, ukazujete fotky nebo prezentujete, jako doplněk standardního režimu “véčka”, který lze vidět na většině klasických notebooků.

Nové notebooky Lenovo Flex 2 jsou k dispozici až s Intel Core i7 procesory, s až NVIDIA GeForce nebo AMD Radeon R5 M230 dedikovanou grafikou. Na paměťové straně může být notebook vybaven až 1 TB úložného prostoru (buď ve formě tradičního pevného disku, nebo v SSHD hybridní variantě) nebo 256GB SSD. Tenký hliníkový podvozek je možné zakoupit ve stříbrné nebo černé barvě, s technologií Dolby Advanced Audio v2, která vylepšuje zvuk vestavěných stereo reproduktorů.

Notebooky Lenovo Flex 2 budou celosvětově k dispozici letos v červnu, začínajíc na $429 (15,6″ model), respektive $799 (14″). I v tomto případě si budeme muset počkat na ceny, konfigurace a dostupnost v ČR.

354993-lenovo-flex-2-14[2]

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky