Lenovo provedlo nákup mobilních patentů v hodnotě $100 milionů

29. 3. 2014 | 0

clip_image001

Společnost Lenovo před pár dny nakoupila patenty týkající se 3G a 4G technologií od Unwired Planet v celkové výši $100 milionů a dokazuje tím, že má s Motorolou velké plány. 21 nových “patentových rodin” má Lenovu pomoci k proniknutí na nové trhy.

 

Všechno je jen o patentech…

Kromě toho, Unwired Planet poskytl Lenovu licencování na blíže nespecifikovaný počet let. Nevadská společnost vyvíjí mobilní technologie, které využívají i američtí operátoři jako AT&T a Sprint.

 

Přestože je Lenovo známé spíše jako výrobce počítačů, snaží se agresivně prosadit i v mobilním světě. V domovské Číně patří Lenovu velký kus “mobilního koláče” a na čínském trhu nabízí desítky kvalitních modelů. Lenovo se s Motorolou chce hlavně prosadit na severoamerickém trhu, kde má Motorola vybudované silné podvědomí, avšak počítá se i s rozšířením na domácí trh.

 

clip_image003

 

Jak nákup Motoroly, tak nákupy patentů mají Lenovu ale především umožnit účinnou obranu proti patentovým trollům a nákladným soudním tahanicím. Nákupem Motoroly dostalo Lenovo do své banky přibližně kolem 2 tisíc patentů a získá také přístup k patentům Googlu.

 

Plánuje se, že dohoda mezi Lenovem a Unwired Planet by měla být uzavřena v rozmezí 30-ti dní.

 

Mezitím zde v Čechách stále na oficiální distribuci mobilních telefonů Lenovo čekáme – viz. náš předchozí článek s oficiálním vyjádřením českého zastoupení společnosti.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky