Lenovo prozradilo, jaké má plány s Motorolou

15. 2. 2014 | 4

Společnost Lenovo nedávno prozradila výsledky hospodaření za poslední kvartál roku 2013 a vedení lehce nastínilo, jak chce využít Motorolu Mobility, kterou Lenovo od Googlu před nějakým časem odkoupilo.

Rekordní prodeje během Vánoc

Za vánoční sezónu Lenovo dosáhlo tržeb ve výšce asi 10,8 miliard amerických dolarů. Toto číslo představuje přibližně 15% meziroční růst, což vidím jako velice slušná čísla vzhledem k aktuální situaci s prodeji PC. Lenovo tak stačilo prodat přibližně 32,6 milionů produktů ze své nabídky (což představuje asi 5 zařízení za 1 sekundu – nádhera!).

Plány s Motorolou

Záměr Lenova je jasný – chce Motorolu pozvednout a proměnit ji v ziskový podnik. Chce toho dosáhnout hlavně díky tomu, že má v Číně svoje neopomíjitelné zastoupení a samo vyrábí mobilní zařízení. Lenovo má také v plánu rozšířit stávající nabídku produktů Motoroly a využít toho, že je velice silná na západních trzích a má dobré vztahy s investory a operátory. Yang Yuanqing (CEO Lenova) také předpokládá, že z krátkodobého pohledu se nemusí akvizice jevit jako nejlepší řešení, ale z dlouhodobého pohledu by měla přinést ovoce.

clip_image002_thumb-25255B1-25255D

Jak na tom je Lenovo s penězi?

Do rozhovoru se přidal i Wong Waiming (CFO Lenova), na kterého padla otázka, jestli nedávné akvizice Motoroly a serverové části IBM nějak významně ovlivní finanční zásoby Lenova. Odpovědí bylo, že Lenovo momentálně disponuje velkým obnosem peněz v hotovosti, a tak není třeba se bát budoucí finanční nestability.

CEO Lenova Yang Yuanqing

CEO Lenova Yang Yuanqing

Jak to vidíte vy? Myslíte, že má Motorola pod vedením Lenova budoucnost, či nikoli? Můžete nám své názory dát vědět do komentářů.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky