(Dámské) tašky ThinkPad

20. 2. 2014 | 0

Honza Solař z Lenova nám v Las Vegas na CES 2014 ukázal zajímavé nové příslušenství pro notebooky Lenovo a ThinkPad – stylové, veskrze dámské tašky ThinkPad (tzv. tote), které vypadají elegantně, a tak nás přirozeně zaujaly. K vidění však byla další nová pouzdra, batohy a tašky.

ThinkPad a dámské publikum – řekněme si to upřímně – nikdy nešly příliš dohromady, nicméně pokusy už tu byly a je pravdou, že (svého času) ThinkPady Edge, dnes ThinkPady E a S, již pro dámy zajímavé díky elegantnějšímu, stylovému provedení a více barevným variantám jsou – vzpomeňme na modely v tmavě čokoládové, až černé barvě apod.

Lenovo se však dámám (a nejen jim) snaží přiblížit i nadále, a to nejenom značkou IdeaPad s růžovými modely (aneb jak jsme zaslechli při debatách s Davidem Hillem a Kurtem Sollandem – už dávno neplatí, že by černá nebyla dámská barva), ale i různým příslušenstvím. No a úplnou novinkou, kterou nám na CESu 2014 v Las Vegas ukázal Honza Solař z Lenova, je řada (kolekce, chcete-li) veskrze dámských doplňků pro ochranu a přenášení notebooků, některé dokonce i s logem ThinkPad. No a musím uznat, že nejenom mě kolekce zaujala – až skoro lituji, že nepatřím k něžnému pohlaví.

Dámské tašky

První (a z mého pohledu ta zajímavější a elegantnější) část nové části nabídky příslušenství jsou dámské tašky – do ruky i přes rameno. Na svém americkém webu je Lenovo nabízí jak v provedení “briefcase” (tedy “aktovky”), “bag” (v podstatě “kabelka”), tak “tote” (nejsem specialista na módní doplňky, nicméně i toto bych označil za kabelku, ovšem trochu větší), nicméně většinou jde o výrobky třetích stran.

Na CESu však Lenovo doplňky ze své vlastní výroby a s vlastním designem. Jak jsem řekl, nejvíce mě zaujaly tašky v provedení “tote” přímo z kolekce Lenovo. Ty, které jsme viděli, se pochlubily logem ThinkPad vyraženým podobně jako u business batohů a tašek. Materiál byl kombinovaný – látkové části v přírodních barvách byly skombinované s (na pohled) koženými doplňky, které právě nesly decentně logo ThinkPad.

13892846005961 13892846004490

Celá skupina návštěvníků Lenovo výstavky – bez ohledu, zda to byli muži, či ženy – byla novými taškami Lenovo zaujatá a mile překvapená. Myslím, že dámy ocení především klasické provedení se skutečně velkým prostorem, do kterého se vejde jak notebook takřka jakékoliv velikosti, tak spousta dalších věcí.

Ceny a dostupnost

Nejsem bohužel schopen zjistit dostupnost ani nabídku v České republice, nicméně stejně jako v případě sportovních tašek Lenovo by bylo dobré, kdyby se k nám i kolekce tašek pro dámy dostala. Navíc, jak je pro Lenovo typické, by i cena mohla být příznivá.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky