Lenovo Yoga Tablet a Ashton Kutcher

2. 11. 2013 | 1

Lenovo Yoga Tablet

Lenovo odhalilo #BETTERWAY: společnost začala spolupracovat s hercem Ashtonem Kutcherem, který se bude podílet na vývoji a testování nových zařízení řady IdeaPad Yoga. Zároveň byly představený nové, dá se říci revoluční tablety Yoga s Androidem. V článku najdete i ceny a dostupnost v ČR.

 

Ashton Kutcher není ale pouze hercem, kterého můžeme znát z pořadu “Dva a půl chlapa” (kterému poté, co vyrostla postava Jakea a odešel Charlie Sheen, upřímně dochází dech – zarputilá pozn. redakce). Ashton je spoluzakladatelem společnosti A-Grade Investments, která poskytuje kapitál a spolupráci pro několik technologických společností vč. Airbnb, Fab, Foursquare, Spotifi, Path and Uber.

 

Lenovo Yoga Tablet

Zařízení bylo představeno tento týden během livestreamu BetterWay a ukázalo nový směr, kterým se můžou tablety ubírat. Součástí videa je i zamyšlení nad dnešní technologií a také nad tím, jak ji využíváme.

 

 

WW_Images_Consumer_Lenovo_Yoga_Tablet_Final_02 WW_Images_Consumer_Lenovo_Yoga_Tablet_Final_01

 

Tato nezvykle tvarovaná celokovová placka bude k dispozici ve dvou verzích, a to s 8" a 10" IPS displejem o rozlišení 1 280 x 800 bodů. Srdcem zařízení je čtyřjádrový procesor MediaTek MT8125 s frekvencí 1,2 GHz a 1 GB LP-DDR2 paměťi. Interní úložiště bude ve dvou variantách 16 a 32 GB s možností rozšíření pomocí micro-SD karty až o 64 GB. Zařízení má dále k dispozici dvojici kamer s rozlišením 5 MPx (zadní) a 1,6 MPx (přední) a dva přední reproduktory s technologií Dolby Digital Plus DS1 a mikrofonem s aktivním potlačením šumu.

 

WW_Images_-_Product_Photography_Lenovo_Yoga_Tablet_8'_Standard_05

Lenovo Yoga Tablet rozeznáte od konkurence svým nezvyklým tvarem. Ve válci je schovaný akumulátor, který bude mít kapacitu 6 000 mAh u 8" modelu a u 10" modelu bude kapacita rovných 9 000 mAh (pro porovnání: v mobilních telefonech se běžně používají kapacity do 2 000 mAh, tablet Lenovo IdeaTab S5000 nabídne 3 450 mAh). Díky této kapacitě je tablet schopný nevídané výdrže až 18 hodin na jedno nabití. Hmotnost činí u 8" verze 401 g a u 10" 605 g.

WW_Images_-_Product_Photography_Lenovo_Yoga_Tablet_8'_Product_Tour_04WW_Images_-_Product_Photography_Lenovo_Yoga_Tablet_8'_Hero_04WW_Images_-_Product_Photography_Lenovo_Yoga_Tablet_8'_Hero_01WW_Images_-_Product_Photography_Lenovo_Yoga_Tablet_8'_Product_Tour_03

Tento tablet má dva velice zajímavé aspekty. Prvním je nezvyklý hrb, který ukrývá baterii a díky vyklápěcímu stojanu je zařízení na stole velice stabilní. Druhým aspektem je agresivní cena, která určitě osloví široké spektrum zákazníků. Cenovka totiž začíná na 229 € za 8" a 299 € za 10", k dispozici bude široká nabídka příslušenství vč. klávesnice a krytů.

 

WW_Images_Consumer_Lenovo_Yoga_Tablet_Final_07WW_Images_Consumer_Lenovo_Yoga_Tablet_Final_08WW_Images_Consumer_Lenovo_Yoga_Tablet_Final_06

 

Dostupnost a ceny v Čechách

Na český trh oba Yoga Tablety (8" i 10" model) v tuto chvíli přicházejí, resp. putují k distributorům (dá se proto očekávat, že během pár týdnů si je reálně koupíte). Budou nabízeny v konfiguraci s 16GB vnitřní pamětí a bez 3G modemu. Koncová cena je 5 999 Kč s DPH u menšího modelu, resp. 6 999 Kč s DPH u věší, 10" varianty.

 

Zítra přineseme první dojmy z krátkého používání obou variant. Nebudeme nic zastírat: líbily se nám!

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky