IdeaPad Yoga 2 Pro je tu!

16. 11. 2013 | 15

Lenovo IdeaPad Yoga 2 Pro je v ČR

Na český trh se konečně dostala nová generace unikátního konvertibilního Ultrabooku, IdeaPad Yoga 2 Pro a má rozhodně co nabídnout – je lehčí, tenčí a výkonnější než předchůdce, navíc ohromí dotykovým QHD+ IPS displejem. České e-shopy je mají skladem.

 

Tip: Další podrobnosti o Yoze 2 Pro v předchozím článku.

 

To nejlepší ze svého předchůdce

Lenovo IdeaPad Yoga 2 Pro vychází ze svého předchůdce a bere si z něj jen to nejlepší. Díky tomu Yoga 2 Pro zůstává konvertibilním Ultrabookem sázejícím na možnost přetočit displej o 360° a na svůj osobitý design, který umí oslovit.

 

Lenovo Yoga 2 Pro_Orange_Hero_Backlit keyboard_06 Lenovo Yoga 2 Pro_Orange_Standard_FTWD

 

Lehčí, tenčí, výkonnější

Nová Yoga 2 Pro prošla dietou a shodila na váze i v objemu, může se tak pyšnit hmotností 1,4 kg při tloušťce 15,5 mm. Díky těmto hodnotám lze bez nadsázky označit Ultrabook za snadno přenositelný a ve společnosti vám rozhodně ostudu neudělá, spíš tomu je přesně naopak a strhává na sebe všechny pohledy, kdekoliv se ukáže.

 

Lenovo Yoga 2 Pro_Orange_Hero_05

 

Co přináší nového

Po hardwarové stránce je o výkon postaráno díky novému procesoru Intel Core i5/i7 s jádrem Haswell, který obsahuje i novou integrovanou a překvapivě výkonnou grafickou kartu HD 4400. Ve spojení se 4článkovou baterií se výdrž vyšplhala až na 9 hodin, což je velice příjemná hodnota. Za největší vylepšení se dá považovat velice kvalitní IPS displej s obřím rozlišením QHD+ (3 200 × 1 800 bodů), což při úhlopříčce 13,3"  znamená naprosto čistý a ostrý obraz. O úložný prostor se postará SSD disk s kapacitou až 512 GB.

 

Po stránce designu a vnějších prvků již není výčet tak obsáhlý, nicméně po designové stránce došlo jen k drobným změnám a mezi ty nejvýraznější patří podsvícená klávesnice a tloušťka notebooku, která je o 1,4 mm užší a celý je o 140 gramů lehčí než starší model.

 

Lenovo Yoga 2 Pro_Silver_Standard_03 Lenovo Yoga 2 Pro_Silver_Standard_06

 

Stav na našem trhu

Na našem trhu v současné době dostanete za cenu 26 999,- Yogu 2 Pro s procesorem Core i5-4200U, 4 GB RAM a 128GB SSD diskem ve stříbrné barvě. Nejvyšší současná konfigurace v ČR vás vyjde na 37 999,- a bude obsahovat procesor Core i7-4500U, 8 GB RAM a 512GB SSD disk.

 

WW_Images_Consumer_Lenovo_Yoga_2_Final_2_Low-res WW_Images_Consumer_Lenovo_Yoga_2_Final_3_Low-res WW_Images_Consumer_Lenovo_Yoga_2_Final_5_Low-res

WW_Images_Consumer_Lenovo_Yoga_2_Final_9_Loew-res

 

Stále se snažíme, abychom vám mohli co nejdříve přinést recenzi Yogy 2 Pro. Předprodukční verze je bohužel na roztrhání, a tak se nám do rukou stále nedostala. Snad budeme mít větší štěstí s finálním kouskem.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky