FingerPrint software pro Windows 8.1

20. 10. 2013 | 7

V článku o zkušenostech s Windows 8.1 jsme informovali, že nelze nainstalovat ThinkVantage Fingerprint Software 5.9.9. Lenovo v den vydání Windows 8.1 vypustilo aktualizaci (6.0.0), která problém řeší. Po aktualizaci opět funguje SSO, správa pre-boot otisků a lépe funguje diodová indikace. 

Problém se týká pouze notebooků ThinkPad se čtečkami Authentec/UPEK a funkcí otisku prstu před startem operačního systému. Notebooky bez této funkce mohou využít nativní možnosti Windows 8.1, které nabízí správu otisků i možnost přihlašování uživatele, která spolupracuje také s ThinkVantage Password Managerem.

 Tip: Jak poznat, jakou čtečku otisků prstů máte?

ThinkVantage Fingerprint Software pro Windows 8.1

Jak jsme psali v článku o zkušenostech s Windows 8.1, pod novou verzí operačního systému (ani v RTM verzi, ani ve finální verzi) nebylo možné nainstalovat po čisté instalaci systému software pro správu čtečky otisků prstů Authentec/UPEK (více o čtečkách v našem samostatném článku) ThinkVantage Fingerprint Software (průvodce aplikací v samostatném článku). Kvůli tomu byla bohužel funkčnost čtečky silně omezená, neumožňovala totiž Single Sign-On (jedno přetáhnutí prstu zapne notebook, provede přes všechna hesla až do Windows) a správu otisků před startem operačního systému (POP, HDD a BIOS hesla). Lenovo dodrželo slib a vydalo v den vydání Windows 8.1 aktualizaci z verze 5.9.9 na 6.0.0, která již funguje a zpřístupní tak všechny funkce čtečky jako pod Windows 8.

Odkaz ke stažení ThinkVantage Fingerprint Software 6.0.0

Password Manager pro Internet Explorer 11

ThinkVantage Password Manager, aplikace pro uchovávání a automatické vyplňování hesel v aplikacích a prohlížečích (Internet Explorer, Chrome, Firefox) byla již před delší dobou aktualizována na verzi 4.40 kvůli podpoře Windows 8.1, resp. Internet Exploreru 11. Důrazně doporučujeme provést aktualizaci, se starší verzí 4.30 si nová verze prohlížeče příliš nerozumí. Více o nové verzi Password Manageru v samostatném článku.

Odkaz ke stažení ThinkVantage Password Manager 4.40

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky