Lenovo představuje první 30″ monitor pro profesionály

13. 6. 2013 | 0

Lenovo konečně vyslyšelo přání profesionálních grafiků, návrhářů a editorů a přináší nový 30″ monitor LT3053p z profesionální rodiny ThinkVision, který nabídne WQXGA rozlišení (tedy 16:10) na špičkovém AH-IPS panelu, ale také rychlé přepínání mezi připojenými počítači včetně klávesnice a myši nebo vylepšený obraz v obraze, kdy se vstupy manipulujeme stejně jednoduše jako s okny Windows.

Společnost Lenovo nedávno představila nový monitor ThinkVision LT3053p. Jedná se o 30″ model, který donedávna v nabídce rozhodně chyběl. Tato novinka pokrývá 99% Adobe RGB prostor a díky tomu je monitor vhodný pro profesionální střih videa, úpravu fotek a práci v CAD aplikacích. Díky technologii displeje AH-IPS je obraz věrný a plný barev až do 178stupňového úhlu pohledu. Mezi zajímavé vlastnosti monitoru patří ThinkVision PiP Anywhere a USB hub s přepínačem klávesnice/myši pomocí jediného tlačítka.

Specifikace

  • Rozlišení: WQXGA (2 560 x 1 600 bodů)
  • Obnovovací frekvence: 60 Hz
  • Technologie: AH-IPS
  • Poměr stran: 16:10
  • Rozestup bodů: 0,2505 mm
  • Statický kontrast: 1 000:1
  • Jas: 350 nit (cd/m2)
  • Počet barev: 1,07 miliardy
  • Pozorovací úhly: 178 stupňů
  • Odezva: 6 ms
  • Vstupy: HDMI, MHL, DVI, VGA, DP

Think vision PiP anywhere

V případě ThinkVision PiP Anywhere se jedná o software, který zvyšuje produktivitu pomocí funkce “obraz v obraze” z více zdrojů a především v rychlé a snadné obsluze a přepínání jednotlivých vstupů. Hlavní výhodou PiP Anywhere oproti standartním PiP je, že můžete okno obrazu libovolně posouvat (drag and drop), jako by to bylo okno ve Windows, a upravovat dle vašich potřeb. Nejste tak odkázání na přednastavené a často nevyhovující rozložení. ThinkVision PiP Anywhere umožňuje i funkci PbP (Picture by Picture), tato funkce rozdělí monitor na dvě poloviny a každý vstup tak zabere stejnou plochu.

Kompatibilita vstupů pro PiP a PbP

HDMI MHL DVI VGA DP
HDMI

Ne Ne Ano Ano
MHL Ne Ne Ano Ano
DVI Ne Ne Ano Ano
VGA Ano Ano Ano Ano
DP Ano Ano Ano Ano

 USB hub

Funkce přepínání klávesnice/myši se hodí v případě napojení více zařízení (počítačů) na jeden monitor (např. pracovní stanice a notebook zároveň), nemusíte tak tento problém řešit externím zařízením, popřípadě přepojováním kabelů. Hodí se především při použití funkce PiP, nebo PbP. Jednoduchým stiskem tlačítka přepnete periferie pro druhé zařízení a můžete tak snadno ovládat i sekundární počítač, aniž byste museli cokoli přepojovat ručně.

USB hub obsahuje 3 x USB 3.0, 2 x USB2.0. Jeden USB 3.0 port je zbarven do žluta, což naznačuje možnost nabíjení i při vypnutém monitoru.

Ergonomie, ekologie a spotřeba

Ergonomie

Po designové stránce jde o typický ThinkVision, který si na nic nehraje a jednoduše plní svůj účel. Monitor je díky masivnímu, pokročilému podstavci stabilní a má vysoké možnosti polohování, ať už jde o náklon (5 až 30 stupňů), otáčení (+/- 45 stupňů), výškové nastavení (110 mm) a pivot (režim na výšku). Dále je možné monitor montovat na rameno či stojan díky přípravě na VESA 100 x 100 držák a pro bezpečnost je monitor vybaven Kensington zámkem. Součástí balení je profesionální stínící “kšilt”, který limituje rušení okolním světlem.

Ekologie

Monitor splňuje normy EPEAT Gold, ULE Gold, TUV Green Mark, Energy Star 6.0.

Spotřeba

Stav Průměrná spotřeba Maximální spotřeba Indikace
On 88 W 130 W Zelená
On – Out of Range 88 W 130 W Zelená, bliká (0,5s interval)
Sleep < 1,2 W < 1,2 W Žlutá
Off < 1,2 W < 1,2 W Žlutá
Swtich off mode < 0,5 W < 0,5 W Vypnutá

České e-shopy již přijímají objednávky a cenovka začíná na 33 000,-

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky