Sleeve a lehká stylová brašna pro ThinkPad

1. 4. 2013 | 0

Dnes pokračujeme další částí testu příslušenství pro přenášení notebooků: představíme si Lenovo Topload Sleeve pro 14“ Ultrabook. Součástí setu je standardní sleeve, který se dá koupit samostatně, ale také designová brašna pro každodenní nošení.

Nyní přišel na řadu test příslušenství pro Ultrabooky, po dvou předchozích testech batohů a brašen. Tento set můžete pořídit přibližně za 1 000 Kč, případně zvlášť pouze Sleeve za přibližně 400 Kč. Obě pouzdra jsou vhodná pro 14“ Ultrabooky, do brašny se ovšem vejde i T420 a do sleevu i brašny pohodlně vklouzne i X230.

Lenovo Sleeve 14“ (PN: 0B95776)

Jedná se o jednoduchý obal na 14“ Ultrabook, který je vyroben z kvalitního a pevného polyesteru, kde ve spodní části je kousek z jemnějšího polyesteru, na mě působí jako imitace kůže, v levém spodním rohu naleznete typicky nakloněné logo ThinkPad. Nahoře najdete symbolické poutko na uzavření, které drží magneticky.

 2013-03-29+15.47.06 2013-03-29+15.47.53

Vnitřek pouzdra je z jemného mikroplyše, takže se nemusíte bát, že by se v něm váš miláček poškrábal. Zpracování je příkladné, nikde žádná čouhající nit, žádný vadný šev, vše přesné a rovné. Pokud bych měl Ultrabook a například batoh, jistě bych si tento sleeve koupil a pro jistotu nosil Ultrabook ve sleevu a v batohu (zvlášť, když dnes mají batohy prostor pro notebook často vyrobený z tvrdého materiálu, který snadno odírá notebook).

Lenovo TopLoad Sleeve Set 14“ (PN: 0B95750)

Jak jsem již zmínil, vedle samostatného sleevu existuje také sada tohoto sleevu včetně stylové brašny, do které notebook i se sleevem přesně pasuje jak rozměry, tak vzhledem. Jedná se o jednoduchou a poměrně elegantní brašnu. Vyhotovená je taktéž z odolného polyesteru. Brašnu tvoří jedna velká kapsa, která je rozdělná na oddíl pro drobnosti a na oddíl pro notebook, nepříliš polstrovaný, ale protože k brašně dostanete i sleeve, je ochrana ve výsledku slušná. Dále zde máme kapsičku na dvě propisky, kapsičku na mobilní telefon, jednu uzamykatelnou kapsu na „flashku“, externí HDD nebo drobné příslušenství.

 2013-03-29+15.48.10 2013-03-29+15.48.25

Jedná se o stylovou “slim” (tenkou) brašnu, takže přílišným prostorem neoplývá. Když si do brašny dáte Ultrabook, adaptér a poznámková blok, brašna už bude plná, ale na druhou stranu co víc s sebou nosit. Ze spodu brašny je stejná „imitace“ jako na sleevu: jedná se o odolnější materiál, a proto je ho použito na spodku brašny. Zip je obyčejný, dokázal bych si představit, že by mohl být přelepen tak, aby byl alespoň trošku nepromokavý. Na zipu je červená kulička značící, že se jedná o brašnu pro ThinkPad.

 2013-03-29+15.48.34 2013-03-29+15.51.59

Popruh přes rameno má velmi příjemné „chránitko“, stejně tak dobré jsou ručky. Oka jsou kovová, na první omak velmi pevná a to prakticky. Při testování se mi podařilo zachytit se brašnou o držátko na botníku a k mému překvapení jsem posunul celý botník­… Takže se nemusíte bát, že vám jednoho dne brašna prostě spadne, když si do ní dáte třeba něco těžšího. Vše až na „chránitko“ na popruhu je příkladně zpracováno. Bohužel zde je nepěkný otřep, který není upraven. U brašny za tisíc korun bych to nečekal. Více na fotografiích, pro ilustraci jsem do brašny dal tři učebnice, které jsou cca stejně vysoké jako Ultrabook v obalu. Bylo to maximum, které se do brašny vešlo, aniž bych musel mít strach při zapínání, jestli to zip vydrží. Brašna už působila velmi nafouknutým dojmem a nebyl na ni hezký pohled.

 2013-03-29+15.52.38 2013-03-29+15.54.22

Závěr

Na konec bych jen dodal, že pokud hledáte elegantní, brašnu pro lehký a tenký Ultrabook (nejlépe ThinkPad X1 Carbon, T430u, S430 apod.), která působí svěžím, ale zároveň elegantním dojmem, tak jste právě našli, co jste hledali. Ostudu si s ní rozhodně neuděláte.  Já osobně jsem brašnu používal spolu s Ultrabookem U410. Vypadá to, jako by brašna byla přímo stvořená pro tento notebook, pasoval do ní bez jakýchkoliv problémů (z toho můžete odvodit její rozměry a zda se do ní váš stroj vejde). Dokonce jsem v brašně nosil i T420, již samozřejmě bez sleevu.

 

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky