Dvě brašny Lenovo: Levná základní a tenká sportovní

25. 3. 2013 | 3

 Po testu dvojice batohů – základního, levného a dražšího, sportovního – se dnes podíváme “na zoubek” dvěma brašnám z produkce Lenovo pro 15″ notebooky: základní Conscise Carrying Case a dražší, tenkou sportovní Sport Slimcase. Jaké jsou a komu se hodí?Tentokrát vám představím opět dvě brašny, avšak s výraznějším designem než testované ThinkPad varianty. Opět tu máme jako protiklad jeden levnější a druhý dražší model v cenových relacích 350 a 750 Kč. Obě jsou vhodné až do velikosti notebooku 15,6″ a u ThinkPadů této velikosti (řada T/W 5XX) nebude žádný problém ani s rozměrnějším, devítičlánkovým akumulátorem.

Lenovo Concise Carrying Case (PN: 0B50699)

Začneme tou jednodušší z dvojice. Její výrobce není přímo Lenovo, ale Targus, kterému Lenovo poskytuje licenci. Lenovo na tuto brašnu neposkytuje záruku, to je úloha pro Targus. Brašna je celá černá krom jednoho rudého proužku, který značí příslušnost ke značce Lenovo a – aby to nebylo málo – logo Lenovo je zde také přítomno. Je vyrobena z odolného syntetického materiálu, který se tváří prakticky. Zip je krom jezdce plastový, stejně tak jako očka pro uchycení popruhu. Popruh má karabiny taktéž plastové a výztuha pro rameno je jednoduchá – velmi měkký plast. Ten podle mě dostojí své funkci dobře. Madla pro přenášení v ruce jsou paradoxně provedena lépe, než na dražší brašně. Na zadní straně můžeme najít průvlek na cestovní zavazadlo s madlem.

Brašna se skládá ze dvou kapes: první a hlavní je samozřejmě ta pro notebook.Tato kapsa je dostatečně široká, aby pojala klidně dva notebooky najednou (viz foto). Jeden notebook a dokumenty či sešity tudíž nebudou problém do té doby, než bude vadit, že nebudou ničím odděleny. Vnitřek kapsy tvoří šedá syntetická látka, která na mě působí velmi „plastovým“ dojmem.

Druhá kapsa je v přední části a je určena na drobnosti a příslušenství. Je zde šest malých organizačních přihrádek (3x malá například na “flashku”, 2x tužka, 1x ku příkladu bloček), které zdobí lem z červené barvy. Tato kapsa má ale velkou prostorovou rezervu, takže není problém zde nosit adaptér nebo něco objemnější, a přitom se nedočkáte efektu nafouknuté brašny. Bohužel je tato kapsa z vnitřku ze stejného materiálu jako ta větší – tvrdá “plastová” syntetika.

I přes všechny zápory, které byly zmíněny, se za sebe brašna vůbec nemusí stydět, její hlavní zbraní je totiž cena. Za 350 Kč nelze čekat zázraky a tato brašna svému účelu poslouží dostatečně.

Lenovo Sport Slimcase (PN: 0A33897)

Hodnotnější z dvojice již vyrábí a prodává přímo Lenovo, a tím pádem má přímou podporu a záruku.

Brašna jako celek je z polysyntetického materiálu. Podle mě je zde použit materiál, který se nachází na velmi tenké hranici ideálního materiálu s vlastnostmi syntetické a nesyntetické látky. Opravdu je materiál podle mě naprosto výborný. Designér zde měl více prostorou, takže červené barvy je zde ještě o něco více a celkově je design výraznější, ať už jde o barvy, nebo používání různých povrchů. Co se týká zipů, tak všechny mají kovové jezdce, dva z nich mají samotné zoubky zipu chráněny obyčejnou látkou, ale třetí zip, u nejmenší kapsy, je chráněn gumou nejspíš odolnou proti vodě. Občas je takovéto řešení vidět na outdoorových batozích. Škoda je jen, že toto řešení není u této brašny na každém zipu. Oka pro popruh jsou opět plastová a madla mají tentokrát výztuž lepší. Brašna taktéž disponuje průvlekem na cestovní zavazadlo.

Brašna má tentokrát tři kapsy. Ta největší pojme pohodlně notebook, avšak zde se projevuje slovíčko z názvu brašny – “slim”. Brašna jako taková je velmi tenká a šetřilo se v místě pro notebook. Nic jiného se sem krom několika listů papíru nevejde. Vnitřek kapsy je z adekvátně příjemného materiálu.

Menší kapsa je opět určena pro drobnosti a příslušenství. Jsou zde tři malé „fochy“, z nichž jeden má krytku pro upevnění například mobilního telefonu. Dále je zde velikostně výraznější kapsička na zip a místo pro uchycení vašich psacích potřeb. Kapsa není vhodná pro nošení objemnějších věcí, protože se pak, na rozdíl od předchozí brašny, “nafukuje“.

Nejmenší kapsa je určena nejspíše pro drobnější dokumenty, je velká přibližně jako kapsa pro příslušenství.

Na zadní straně nalezneme ještě přihrádku pro dokumenty krytou suchým zipem.

Tato brašna udělá dobrý dojem kdekoliv, je z příjemných materiálů a není drahá (zhruba 750 Kč). Jedinou její nevýhodou se může zdát, že není vhodná pro přenášení objemnějších věcí – jedná se o “slim”, tedy tenkou brašnu.

Závěr

Brašna Concise Carrying Case je z jednodušších, ale je velmi lehká a prostorná, a proto se hodí nenáročným uživatelům třeba pro méně náročné přenášení, kteří s brašnou nepotřebují dělat parádu, ale důležité je, aby sloužila svému účelu. Naproti tomu Slimcase je designově zdařilá a tenká, vhodná pro každodenní nošení notebooku. Na druhou stranu prostorem stačí akorát na notebook a má velikostně poměrně blízko k tenkému “sleevu”, takže není vhodná pro přenášení objemných věcí.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky