Bezdrátový touchpad Lenovo: Ideální příslušenství pro Windows 8

7. 3. 2013 | 4

 Windows 8 se skvěle ovládají pomocí dotykového displeje, ale rovněž si můžeme práci výrazně ulehčit a urychlit použitím dotykových gest. Lenovo si toho je (spolu s Honzou Solařem) vědomo a přichází se zajímavým novým příslušenstvím: bezdrátovým touchpadem.

O novém operačním systému Windows 8 bylo napsáno již mnoho – o jeho novém uživatelském prostředí, které bylo uzpůsobeno k dotykovému ovládání, i o nové výchozí obrazovce “START”. Teď přichází na řadu vlna zařízení, která umožní využití moderního uživatelského prostředí na maximum. U toho samozřejmě nesmí chybět Lenovo, a tak představilo velký bezdrátový touchpad s podporou vícedotykových gest.

Osobně si dovedu představit jeho využití například ve stísněných pracovních podmínkách jako perfektní náhradu optické myši, nebo také jako dotykového společníka u desktopového počítače či v zasedací místnosti k ovládání systému na velké obrazovce.

Právě díky využití vícedotykových a typických Windows 8 gest můžeme celý systém bez námahy efektivně používat, i když není po ruce dotyková vrstva na monitoru. Přijímač má dnes již standardně malé rozměry, a tak jen lehce vykukuje z USB portu, čímž nenarušuje estetiku.

Další výhodou je podpora “Plug & Play”, což znamená, že nemusíme instalovat žádné ovladače a řešit nastavení. Stačí tak zařízení zapojit a začít používat, a to nejenom ve Windows, ale v jakémkoliv jiném operačním systému nebo prostředí (UEFI), které podporuje nativně myš.

Funkce má oproti obyčejným touchpadům v noteboocích rozšířené například i o ovládání hlasitosti, zamknutí a odemknutí obrazovky, pomocí tří prstů dokáže posouvat vpřed a zpět, ale také o stránku výš či níže (Page UP a Down), zobrazit Plochu nebo nabídku Start. Jeho hlavní výhoda je ale v bezdrátovém přenosu a větší dotykové ploše pro pohodlné používání.

Tip: Ve starším článku Matěje Gottwalda [zde] jsou popsaná jednotlivá gesta, která můžete ve Windows 8 použít.

Touchpad jako takový má elegantní povrchovou úpravu “soft-touch”, díky které je na dotek jemný a usnadňuje posouvání prstů.

Technické specifikace:

  • Rozměry: 162.5 x 175 x 35 (šířka x výška x hloubka)
  • Váha: 353 gramů
  • 2,4GHz bezdrátová technologie
  • Podpora až pěti prstů
  • Napájení – 2 x AA (součást balení)

V Americe bude prodáván kolem $69.99. Příchod do České Repubilky zatím není oznámen, pokud ale dorazí, odhadujeme cenu mezi 2 000 až 2 500 Kč s DPH.

 

Informace převzaty z článku Honzy Solaře na blogu Lenovo.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky