ThinkVantage System Update 5 – vraťte se k verzi 4!

3. 10. 2012 | 5

V sobotu jsme psali o tom, že vyšel ThinkVantage System Update 5 a vy jste si v diskusi na Facebooku stěžovali, že jej nemůžete stáhnout. Pokud ano, měli jste s ním problémy. Zdá se, že verze 5 byla vydána nedopatřením, protože ji Lenovo okamžitě stáhlo a doporučuje návrat k verzi 4.

ThinkVantage System Update 5 nepřináší nic nového, pouze změnu grafického rozhraní, které nyní odpovídá ostatním aplikacím ThinkVantage. Zdá se však, že nová, pátá verze je skutečně vadná, jak se domnívali někteří uživatelé v diskusi k článku na Facebooku – velmi rychle již nešla nová verze stáhnout z webu podpory Lenovo, samotný System Update již také nenabízel aktualizaci.

Navíc někteří uživatelé po její instalaci hlásili problémy, což mohu potvrdit – v mém případě (podle všeho) aplikace nějakým způsobem narušila instalační službu Windows, což jednak zmrazilo některé instalace natolik, že se opakovaly stále znovu a znovu (např. Access Connections či Office 2010), až v úplném výsledku po jednom restartu zmizely prakticky všechny aplikace Lenovo, po nichž zůstala totální spoušť (odstranění souborů, nicméně stále zaregistrované služby a umístění v registru).

Lenovo na svém webu doporučuje všem, kteří mají problém s pátou verzí ThinkVantage System Update, aby se vrátili k verzi 4, resp. 4.03, což výrazně doporučuji také. Doporučuji to i v případě, že zatím problémy nemáte, jelikož já je zpočátku také neměl.

TVSU5-error-25255B5-25255D

Pevně doufám, že se brzy dočkáme opravené páté verze. Zajímalo by mě, zda se software dostal “ven” nedopatřením, nebo skutečně obsahoval chybu, na kterou se přišlo až po jeho vydání. Je ale docela dobře možné, že byl vydán omylem, protože v těchto chvílích vychází první ovladače a software Lenovo pro Windows 8.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky