Řešení problému: ThinkPad extrémně dlouho načítá WinMagic SecureDoc Control Center

13. 6. 2012 | 0

Pokud používáte zabezpečení dat a zařízení od WinMagic, SecureDoc, mohli jste narazit na problém, kdy přihlašování do uživatelského ovládacího centra ve Windows, SecureDoc Control Center, po zadání hesla trvá extrémně dlouho, typicky několik minut. Řešení najdete v tomto článku.

sd-control-center-ikona-25255B4-25255D

Problém

Jakmile spustíte uživatelské ovládací centrum SecureDoc Control Center od WinMagic, jste vyzváni k zadání hesla. Nicméně po zadání tohoto hesla na ThinkPadu dojde k extrémně dlouhé prodlevě: akce, která by měla trvat maximálně několik vteřin, v takovém případě trvá klidně 5 minut. Kde se skrývá problém?

SD-control-center-login-25255B5-25255D Na vině je stará verze ThinkVantage Password Manageru 3, která z nějakého důvodu přihlašování zdržuje (zřejmě se snaží vyzvat k automatickému uložené hesla, které však selže a zůstane takzvaně “viset”, no a tak aplikace čeká svou danou dobu na odezvu, která nepřijde, a tak akci ukončí).

Řešení

Velmi jednoduchým řešením tak je přejít na novou, aktuální verzi Password Manageru 4, která zmíněné problémy nezpůsobuje a k tomu ještě přidá podporu dalších internetových prohlížečů, jednodušší nastavení a pár dalších drobností navíc.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky