Nové komentáře na blogu: Disqus + žádost o pomoc

25. 2. 2012 | 0

Včera jsme přešli z komentářů Facebook na mnohem propracovanější, pohodlnější a přívětivější systém Disqus, díky kterému může nyní komentovat kdokoliv, i když nemá Facebook (a jiný) účet. Zároveň je mnohem přehlednější jeho správa a moderování, a tak by se už nemělo stávat, že se nějaký komentář ztratí a my na něj nebudeme reagovat.

Historie komentování na blogu

Ze začátku, když blog startoval, jsme používali výchozí komentáře Bloggeru, které jsou ale celkem omezené. Přešli jsme v červenci 2010 na Facebook komentáře, které vypadaly přívětivě a hlavně se rozvíjely a Facebook přidával užitečné funkce. Po čase se však ukázalo, že na webech s mnoha články (jako je Lenovo Blog CZ) neumožňují komentáře Facebook přehlednou správu a moderování, a tak jsme hledali alternativu. Našli jsme špičkový Disqus, na který jsme 24. února 2012 přešli.

Žádost o pomoc!

Help20Pc4

Disqus umí importovat komentáře systému Blogger, neumí však načíst Facebook komentáře. Ty by však pomocí Facebook Graph API mělo jít exportovat, abychom je “natáhli” do Disqusu a nepřišli o rok a půl vašich příspěvků. Jenže s tím je problém: neumíme to. Nenašel by se mezi našimi čtenáři (nebo jejich známými) někdo, kdo by takový úkol dokázal zvládnout? Odměna by ho určitě neminula – domluvíme se!

Pište sem do komentářů, jak se vám Disqus líbí (aspoň je vyzkoušíme v intenzivním provozu), na mail lenovoblogcz@gmail.com (ale i sem do komentářů) můžete psát, pokud nám chcete pomoci s exportem Facebook komentářů.

 

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky