Proč používám americký napaječ

9. 3. 2011 | 0

Dnes otevřu poněkud kontroverzní téma. Používám americký napaječ ke svému ThinkPadu.

Jednak je třeba obecně říci, že krom ještě větších lidé mají dva typy napaječů – 65W a 90W k ThinkPadu. Typicky 65W je k modelům s integrovanou grafikou, 90W se samostatnou grafikou, případně se doporučuje k docku, kde je více možných periferií, které je třeba napájet.

IMG_0395

Rozdíl jednotlivých napaječů můžete vidět na tomto obrázku.

 

Dalším krokem při koupi dalšího napaječe je, že si okamžitě k němu kupuji delší napajecí šňůru. Typicky alespoň 2 metry či i více. Na hotelu, ale i doma, když mám občas zásuvku poměrně daleko, tak se hodí delší kabel. Jednak, aby kabel pak nevisel ve vzduchu (a děti do něj nedrbly), ale i proto, že když napaječ „visí“ ve vzduchu, tak vytváří tlak na notebook i napájecí konektor.

IMG_0397

Já osobně používám na cesty 65W, protože je výrazně menší a lehčí.

Navíc jsem po letech, kdy mi rukama prošly mašiny s US napaječem zjistil, že chci používat americký napaječ. Důvod je v dvoukolíkovém napájecím kabelu.

IMG_0402IMG_0405

Nevím, proč se do ČR vozí tříkolíková verze, když i univerzální napáječ je dvoukolíkový, ale já to prostě vyřešil výměnou EU napaječe za US napaječ. Jednak je tenčí a lehčí kabel jako takový (tedy na cesty jej v klidu sbalím lépe, a to i delší), ale i obě koncovky napájecího kabelu jsou skladnější.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky