Nová podpora videokonferencí s příchodem T400s

10. 7. 2009 | 0

Kolega již nový ThinkPad T400s má na stole jako svoji hlavní mašinu. Takže se můžeme mrknout na jednu z novinek, která nás asi bude provázet na všech dalších nových modelech. Jedná se o podporu videokonferencí.
Sám videokonference absolvuji, ostatní si některé věci dovedou představit díky používání Skype či jiných messengerů s podporou přenosu videa. Když se podíváte na telekonference, většina lidí používá tlačítko pro vypnutí mikrofonu Mute. Stejnou funkci máte i na mobilních telefonech.

Nyní na Lenovo noteboocích je nová podpora videokonferencí. Sestává se z několika položek.

  • První je vypínání mikrofonu (nejen zvuku) přímo tlačítkem u ovládání hlasitosti. Tlačítko má červenou diodu, takže vypnutí mikrofonu je na první pohled viditelné.

t400s-3

  • Druhou položkou je pak nové menu vyvolávané přes Fn+F6.

 FnF6

Zde máte nastavení několika věcí:

  • vypnutí kamery
  • možnost nastavit vypnutí kamery ve chvíli, kdy ztišíte mikrofon
  • nastavení kamery
  • a nastavení tlačítka pro vypínání a zapínání mikrofonu

Všechny položky jsou samovysvětlující, ale poslední volba je zajímavá tím, že si s ní nastavíte, které mikrofony se mají zapnout a vypnout, pokud jich máte v notebooku zapojeno více.

 Micro

Osobně si myslím, že toto je velmi dobrý krok vpřed. Nejen vypnutí mikrofonu během konferencí, ale i možnost synchronně vypnout kameru. Někdy se to hodí, neboť během dlouhé videokonference potřebujete vyřídit další hovor nebo vám do záběru při konferencování z domova vleze vřeštící dítě. Kdo má děti, určitě to zná … :-)

Podle informací z anglických fór se zdá, že funkce Fn+F6 nefunguje na jiných noteboocích než T400s. Možná časem ano, uvidíme …

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky