Externí nabíječka baterií

16. 6. 2009 | 0

Před pár dny jsem psal o univerzální 90W nabíječce k notebookům Lenovo a dalším zařízením. Dnes pro změnu ukážu jiné zařízení – externí nabíječku na baterie (Lenovo External Battery Charger). Stojí téměř tři tisíce, což je cena trochu vysoká na takové zařízení, ale to posuďte sami. Zařízení nabíjí všechny typy baterií, co jsou na 20V, tzn. všechny ThinkPad baterie kompatibilní s řadou R60/T60/X60 a výše (tedy i současnými:-))


Do nabíječky připojíte standardní notebookovou nabíječku, třeba právě tu univerzální. A pak je tam takový štiftík, který nacvaknete na baterii. Většinu baterií údajně lze nasadit do držáku, některé ale dle popisu do ní neusadíte, takže baterie musí zůstat ležet vedle nabíječky (nelze ji dát do stojánku jako baterii na obrázku).


Cena nabíječky je poměrně vysoká na to, že neobsahuje ani napájecí nabíječku do zásuvky. Přesto si může najít své zastánce. Jde o to, že různé vysokokapacitní baterie ničím na cestách nenahradíte. Takže mohou být situace, kde dvě baterie mají význam. A pak nemá smysl, při častém používání, neustále baterie v notebooku prohazovat kvůli nabíjení.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky